Zvýšení otáček elektromotoru
Moderátor: Moderátoři
Když jsem řešil odsávání zplodin při svařování elektrodou z dílničky 3 x 5 x 2,7 m v domě tak nakonec nestačila ani turbinka 300 W. Od té doby svařuju venku pod přístřeškem, a bez odsávání.
Jasně, mám ho k maflu, používal jsem ho i ke stacionární pile, ale není to ono. Řežu sice jen občas, ale když už ji zapnu, je toho docela dost. Vysavač provozuju s papírovýni sáčky a i když to odsává uspokojivě, postupně klesá účinnost (jak se plní). A když je velký prořez, je potřeba měnit často. Už jsem k němu objednal cyklonový separátor, čímž se to asi vyřeší, ale stejně by se mi nejvíc líbilo, vytunit stávající odtah.rnbw píše:Neda sa na obcasne pouzitie pouzit vysavac?
Jestli jsem to tedy správně pochopil, použít frekvenční měnič na 1f motor je neefektivní, nebo v čem je problém?
90W je nic, my jsme na odsávání bordelu od řezaček papíru měli větráček 45 kW. Dej silnější motor.
Až budeš mít narozeniny, přej si třeba tohle za 3,5 tis.Kč a budeš mít radost něco dělat i když netvrdím, že je to hitparáda, ale proti řešením výše...
https://www.lidl.cz/p/parkside-odsavaci ... p100371741
Když potřebuješ auto 10x ročně na jeden den, taky ho koupíš? Ale kdo ví, třeba to tak dopadne...BOBOBO píše:Na jednu stranu píšeš , že jen občas , v besedě , že se ti zanáší pytlík za pytlíkem . Kup si klasiku odsávání a je . Stojí kolem 5tisíc .
Dal bych rád a dokonce jsem i sháněl. Ale psal jsem to už na začátku. Motor je s turbínkou jeden konstrukční celek, tzn. je přírubový a s určitým průměrem hřídele. Bez velkých úprav by se to neobešlo. Naproti tomu ten frekvenční měnič ...workhard píše:... Dej silnější motor.
Tak stávající odsavač nějak odsává, tragédie to není. Popravdě řečeno- dílna není 100% láska, spíš nutnost, takže k narozkám radši něco jiného. A než z Lidlu, to už radši ten z Unimaxu za 5k.jenicek píše:Všechny úpravy stávajících řešení budou slepé uličky nebo velký trápení. Až budeš mít narozeniny.. https://www.lidl.cz/p/parkside-odsavaci ... p100371741
Asi se to těžko vysvětluje. Většinou mají lidi dílnu jako koníček, nebo se tím živí a potom je jednodušší investovat plošně. Na druhou stranu - když něco dělám, snažím se to dělat co nejlíp a mám rád nářadí, na které se můžu spolehnout. V podstatě mám jen profi řadu Bosch a Makitu, docela drahý věci, takže utrácení se úplně nebráním. Ale velkou pilu využívám fakt sporadicky a odsávání nějak funguje, takže se mi do toho zatím nechce dávat větší prachy. Ještě počkám na cyklon z Ali a uvidí se. Třeba to bude řešení.