Když něčemu nerozumíš a neumíš číst, tak se raději nevyjadřuj. Nebo si zkus znovu přečíst popis parametrů toho ventilátoru a kam je doopravdy určený. Ty by sis do garáže či podobné dílny dával taky ventilátor 45 kW?workhard píše:V pohodě, to jen holomóčan tu zase plácá nesmysly - ...
90W je nic, my jsme na odsávání bordelu od řezaček papíru měli větráček 45 kW. Dej silnější motor.
Zvýšení otáček elektromotoru
Moderátor: Moderátoři
Copak jsi myslel tím cirkusem kolem toho? Ty víš, jak má velkou dílnu nebo jestli tam má u stávajícího ventilátorku ten cirkus nebo ne nebo jestli ho vůbec potřebuje? Nic konkrétního nenapsal a dávat turbo k 90W ventilátoru je dost utopie.BOBOBO píše:K čemu je mu ventilátor bez cirkusu okolo ? Aby si ho položil na stůl .
- martinkopp
Frekvenční měnič za ta prachy nepořídíš ani kdyby ti k něčemu byl, jako že není.
Ještě k tomu výkonu - u mě není problém klesání otáček, ten ventilátor točí jak má. I kdyby měl 2kW a točil 3000, výsledek bude stejný. Piliny jsou jemné a vedení se nepřicpává, takže jediné co potřebuju je zvýšit objem odsávaného vzduchu. A to se stane buď větší turbínou, nebo rychlejšími otáčkami. Nebo se pletu?
Já číst na rozdíl od tebe, blbečku, umím, proto mu nedoporučuju nesmysly.p32 píše:Když něčemu nerozumíš a neumíš číst, tak se raději nevyjadřuj. Nebo si zkus znovu přečíst popis parametrů toho ventilátoru a kam je doopravdy určený. Ty by sis do garáže či podobné dílny dával taky ventilátor 45 kW?workhard píše:V pohodě, to jen holomóčan tu zase plácá nesmysly - ...
90W je nic, my jsme na odsávání bordelu od řezaček papíru měli větráček 45 kW. Dej silnější motor.
Pleteš. Ten tvůj motor má 90W, což jak sám vidíš, nestačí. I se sebelepším frekvenčním měničem bude mít stále jen 90W, nebo se ti ho podaří nakrmit víc a shoří. Prostě to nějak předělej na silnější motor, jiná možnost není.pm_ píše:mám, viz předchozí stránka.
Ještě k tomu výkonu - u mě není problém klesání otáček, ten ventilátor točí jak má. I kdyby měl 2kW a točil 3000, výsledek bude stejný. Piliny jsou jemné a vedení se nepřicpává, takže jediné co potřebuju je zvýšit objem odsávaného vzduchu. A to se stane buď větší turbínou, nebo rychlejšími otáčkami. Nebo se pletu?
Podstatne by si mohol zvýšil odťah použitím komutátorového, alebo nejakého BLDC motora a svišťať na otáčkach 10 000+ ale to by konštrukcia turbíny musela byť stavaná na tie otáčky... To je ten "cirkus"...že to už nešuští, ale reve!!
Pak tu je otázka aerodynamiky. Tedy jestli zvýšení otáček skutečně zvýší odpovídajícím způsobem průtok. Otáčky oběžného kola jsou volené podle aerodynamické účinnosti. Snížením se dá průtok regulovat. Zvýšením... Těžko říct.
Suma sumárum potřebuješ jiný ventilátor.
- martinkopp
Prostě ten větrák je pro tvůj účel slabý. Nemá význam špekulovat co a proč když se v tom neorientuješ. Orientují se v tom výrobci těchto odsávání a kdyby tam šel dát 90W motorek, určitě by je tam dávali. A jestli si místo 90W připojíš třeba 10kW motor, výkon odsávání se ti nezvedne ani ň, pokud budou mít stejné otáčky a stejnou turbínku.