osciloskop S1-83
Moderátor: Moderátoři
Mám ho a používal jsem ho do roku cca 2008. Byl vyroben asi roku 1982. Je to hroznej krám, blbě funguje synchronizace. Nejsem si jistej, zda je to porucha nebo vlastnost. Nevím, jestli je dnes vhodná doba na koupi ruskýho osciloskopu. Není rok 1995. Ale nějak doufám, že třeba C1-94 je o něco lepší.rnbw píše:Ked chces nieco male a lacne, tak sovietsky N313.
https://aukro.sk/polsky-osciloskop-mini3-7081322705
Zaujímavý je aj GEC Miniscope.
V práci byl na vyhození TDS210, nedal se ovládat. Blbly enkodéry, zjevně už opravované. Jsou integrované na plošňáku a spojené jsou zatavenýma čudlíkama. Opatrně jsem je rozebrala a hned bylo jasné, proč nefungují. Dráhy jsou z nepřerušených vodivých prstenců a přes ně jsou radiálně proužky izolačního laku. Ten je zřejmě dost abrazivní, tak se obrušují kontakty jezdců a postupně se to vodivým prachem zasviní k nefunkčnosti. Po vyčištění je osciloskop zase funkční, ale závada se určitě časem vrátí a ty enkodéry nepůjdou rozebírat a sestavovat donekonečna.rnbw píše:Pri prehladavani bazosu som nahodou objavil TDS220 za rozumnu cenu. Takze mam konecne aspon trochu slusny oscilokop.
- hajeklubos
Luboš