já ale nepotřebuji 230V. bude mi stačit 12V pro LED osvětlení.samec píše: Vravíš, že tam budeš mať auto? Tak potom asi niečo z tohto:
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=menic+12v+230v
elektrifikace garáže
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
- radioelectrum
- radioelectrum
Ten reflektor máme v práci a je dobrá věc. Nicméně bych raději měl pod stropem LED pásek, ten více rozptýlí světlo.Sandal píše:Tak co použít aku reflektor, a dvakrát za rok ho donést domu nabít, nebo občas nabít přímo v autě? https://www.nako.cz/12356-extol-light-4 ... 400lm.html
- radioelectrum
Tak to si fandíš, teda spíš těm baterkám. Manželka nechala po předloňskejch Vánocích baterky ve 2 LEDkovejch blikacích řetězech, že jsou ještě dobrý - opravdu, fungovaly. Velikost AA, Varta Longlife alkalický. Vloni před adventem = po cca 10 měsících pouze samovybíjení je vytáhla a baterky jsem z nich musel nechat odmočit - všecky vyteklý, světýlka samozřejmě ani neblikly. Naštěstí opravdu alkaliky, takže vytek a zkrystalizoval louh, ne všežeroucí salmiak. Takže ty trojroku radši počítej s půlrokem - a pokud bude svítit častějc, tak klidně i s dvou-tříměsíční životností jedný sady baterek, protože nezapomeň - ta garáž je bez vytápění, v zimě nejspíš promrzá a v létě se peče!!! Ale jistě se mu baterková bludička vyplatí ... To už mu lepší službu udělá, když si nechá v servise nastavit "Coming home" funkci světel u auta, rozhodně to bude lacinější než těch tvejch 8ks alkalinek 3x-4x do roka plus cena samotnýho svítidla ...samec píše:Iba 12V LED svetlo? Tak to tam daj 8 alkalických článkov a za 3 roky ich vymeníš.
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
To je jeden extrém. Nabídnu jiný: na podzim 2019 jsem na gar. vrata namontoval kódový dálkáč (konkrétně Hörmann FCT10-868 BS) a do něj vrazil 4 alkaliky AA z Ikey. Doteď slouží, fyzicky jsem je kontroloval naposled někdy v říjnu.EKKAR píše:Vloni před adventem = po cca 10 měsících pouze samovybíjení je vytáhla a baterky jsem z nich musel nechat odmočit - všecky vyteklý