elektrifikace garáže

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
radioelectrum

#16 Příspěvek od radioelectrum »

samec píše: Vravíš, že tam budeš mať auto? Tak potom asi niečo z tohto:
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=menic+12v+230v
já ale nepotřebuji 230V. bude mi stačit 12V pro LED osvětlení.
radioelectrum

#17 Příspěvek od radioelectrum »

Ivan_01 píše:v zime v garáži nebude okrem auta nikto, ergo elektriku potrebovať nebude. Jasné že to nieje ideálne riešenie ...
přesn tak. garáž mám pár kilometrů od domu a nehodlám ji jako dílnu.
Sandal

#18 Příspěvek od Sandal »

Tak co použít aku reflektor, a dvakrát za rok ho donést domu nabít, nebo občas nabít přímo v autě? https://www.nako.cz/12356-extol-light-4 ... 400lm.html
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
samec

#19 Příspěvek od samec »

Iba 12V LED svetlo? Tak to tam daj 8 alkalických článkov a za 3 roky ich vymeníš.
radioelectrum

#20 Příspěvek od radioelectrum »

Sandal píše:Tak co použít aku reflektor, a dvakrát za rok ho donést domu nabít, nebo občas nabít přímo v autě? https://www.nako.cz/12356-extol-light-4 ... 400lm.html
Ten reflektor máme v práci a je dobrá věc. Nicméně bych raději měl pod stropem LED pásek, ten více rozptýlí světlo.
radioelectrum

#21 Příspěvek od radioelectrum »

samec píše:Iba 12V LED svetlo? Tak to tam daj 8 alkalických článkov a za 3 roky ich vymeníš.
to by asi vyšlo levněji než paušál za elektroměr.
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

samec píše:Iba 12V LED svetlo? Tak to tam daj 8 alkalických článkov a za 3 roky ich vymeníš.
Tak to si fandíš, teda spíš těm baterkám. Manželka nechala po předloňskejch Vánocích baterky ve 2 LEDkovejch blikacích řetězech, že jsou ještě dobrý - opravdu, fungovaly. Velikost AA, Varta Longlife alkalický. Vloni před adventem = po cca 10 měsících pouze samovybíjení je vytáhla a baterky jsem z nich musel nechat odmočit - všecky vyteklý, světýlka samozřejmě ani neblikly. Naštěstí opravdu alkaliky, takže vytek a zkrystalizoval louh, ne všežeroucí salmiak. Takže ty trojroku radši počítej s půlrokem - a pokud bude svítit častějc, tak klidně i s dvou-tříměsíční životností jedný sady baterek, protože nezapomeň - ta garáž je bez vytápění, v zimě nejspíš promrzá a v létě se peče!!! Ale jistě se mu baterková bludička vyplatí ... To už mu lepší službu udělá, když si nechá v servise nastavit "Coming home" funkci světel u auta, rozhodně to bude lacinější než těch tvejch 8ks alkalinek 3x-4x do roka plus cena samotnýho svítidla ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#23 Příspěvek od ransom »

Na chatě máme chčijbudku (jako kadibudka, ale jen na čurání). Od jara do podzima tam jsme (na chatě, ne ve chčijbudce) skoro furt. Přes léto tam žijem. Na stropě chčijbudky je celoročně nalepený reklamní LED světýlko na tři AAA články, o který se vůbec nestarám. Baterky jsou v něm pět let bez výměny, už kroutí šestej rok. Zatím stále svítí.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Pokud stačí jen osvětlení, tak nejlepší by byl opravdu ten LED pásek např. na těch 12 V a připojit tam přes vypínač něco s lijonkama,které by se daly přehodit za podobné a dobité.
tomasjedno

#25 Příspěvek od tomasjedno »

EKKAR píše:Vloni před adventem = po cca 10 měsících pouze samovybíjení je vytáhla a baterky jsem z nich musel nechat odmočit - všecky vyteklý
To je jeden extrém. Nabídnu jiný: na podzim 2019 jsem na gar. vrata namontoval kódový dálkáč (konkrétně Hörmann FCT10-868 BS) a do něj vrazil 4 alkaliky AA z Ikey. Doteď slouží, fyzicky jsem je kontroloval naposled někdy v říjnu.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“