Poptávám výrobu audio přechodky - křížový DIN 5

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
judeware

#46 Příspěvek od judeware »

Když odklon, tak odklon. Taky existoval DIN pro připojení externí FDD k Atari ST, který měl kolíkůch mnohem víc [1]. A pokud jde o dramaticky natahované téma - já bych použil samčí dominoDIN (dokud je ještě ke koupi), 20cm slušnějšího kablíku a na druhý konec třeba zásuvku 6,3mm [2]. Schéma praví, že okolí sluchátkového konečníku v aparátu Siemens vyzerá, viz [3] = nevidím problém.

V obci Jirny působí osmibitový chalan melsoft. Ale jak je na tom s časem a chutí konat charitativně, toť otázka. Nakonec to snad budu muset zapájet sám. :D
Přílohy
JACK-samice-na-kabel.jpg
[2]
[2]
Atari FDD.jpg
[1]
[1]
Siemens RS555.png
[3]
[3]
Hill
Administrátor

#47 Příspěvek od Hill »

Nejen Siemens, ty piny 1,2 a 3 propojovali a spojili s kostrou i u Philipsů, Grundigů, Telefunkenů, Graetze, taky toto zapojení používala Unitra, Tesla, ba i soudruzi v NDR, ale například RFT Proximy nemají uzemněný pin 1 v konektoru.
To jen tak, co jsem namátkou prošel v notách. A nejspíš, kdybych otevřel Bozděchovy Magnetofony, tak to najdu i u dalších.
Když jsem potřeboval připojit sluchátka při repasi kazeťáku Unitra M551S ((popis zde), hledal jsem, jestli mi nezbyl v zásobách sedmikolíkový konektor DIN, že z něj vyrobím adaptér. Po stěhování trucovny mi zůstala hromádka materiálu v různých krabicích na přebrání. Přitom jsem našel adaptér zbastlený před lety, v což jsem ani nedoufal. Nemá kolík 1, pochopitelně, signálový konektor DIN7 uprostřed žádný neměl, ale, jak píšu výše, pořád v konektoru ještě dvě ukostřené dutinky zbývají.

Dnes bych, přesto, že doprava při jednorázovém nákupu na Allegro to nepříjemně prodraží, ten adaptér koupil hotový z Polska a neřešil, jestli ho dělal Číňan. Kdo má Allegro Smart, tomu doprava vyjde daleko levněji.
Přílohy
b-adapter_DIN5_E_jack_v_praxi.jpg
Jako každý adaptér: vždycky nějak nepohodlně překáží. Ale slouží.
Jako každý adaptér: vždycky nějak nepohodlně překáží. Ale slouží.
a-adapter_DIN5_Euro_na_jack6.3.jpg
Tento adaptér a jeho výrobu (potřeboval jsem ho rychle) jsem tu kdysi popsal.
Tento adaptér a jeho výrobu (potřeboval jsem ho rychle) jsem tu kdysi popsal.
Kuratko

#48 Příspěvek od Kuratko »

Ještě jednou děkuji za spoustu dobrých rad a užitečných odkazů. Polsko si zatím nechávám v záloze.
Konektory se zatím sehnat dají, takže jsem si dva objednal a zkusím si jednu přechodku zbastlit sám.
Také se mi ozval člověk, který mi vyráběl přechodky když jsem zesilovač kupoval a nechám si jednu pro jistotu vyrobit i od něj :D

Snad se zadaří a budu mít klid než si zase vymyslím nějaké vylepšení.

Ještě jednou díky Honza
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“