Krimpovací spojky na autokabely - prosím o radu
Moderátor: Moderátoři
Krimpovací spojky na autokabely - prosím o radu
Standardní (pokud to tak lze nazvat) mně známé dělení spojek dle barvy je toto:
červená průřez kabelu 0,5-1,5 mm2
modrá průřez kabelu 1,5-2,5 mm2
žlutá průřez kabelu 4-6 mm2
Z fotky se ale zdá, že v tomto případě má žlutá zdaleka nejmenší průměr...
Netuší někdo, o co jde a čím to krimpovat?
Díky.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
https://www.puhy.cz/soucastky-2/konekto ... ory-30287/
A já zase tipuji lisovací spojky oboustranné, tzv. BUTT.
Po zalisování se ještě zafoukne a nechá smrsknout.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Netušil jsem, že je v tom až takový chlívek, že žlutá může být i 0,4 či 0,5 mm2.
Teď ještě zjistit, čím to krimpovat a nezaplatit "jen" x litrů za nástroj. Mám tyto kleště a zkusím pro ně najít vhodné čelisti...
kdo ne - hledá důvod.
Jinak kleště doporučuji Tyco: 8-1579002-0
Osobně používám krimpovací spojky a smršťovací bužírku s lepidlem. Viz příloha
Ten problém přijde - pájený spoj je křehký na rozhraní pájeného místa a čistého drátu a uláme se působením otřesů daleko dřív, než lisovaný spoj.Ivan_01 píše:a čo spájkovacia spojka s cínom ? Sú tenšie, ja som ich použil na opravu v husom krku na 3 dverách a žiadny problém.
Proto se v kabeláži aut spoje lisují.
Jinak v autopříslušenství se dají koupit spojky v sadě i s kleštěmi (například tato, ale je jich víc druhů), chybějící barvy se dají dokoupit samostatně. Na kleštích je barevnými tečkami označeno, pro jakou barvu spojky či konektoru je které vybrání určené.
Dávej bacha nejen na vlastní krimpl tvary ale taky na typ samotných kleští. Třeba do GM-kových Proskitů jdou čelisti HT od Rasel.cz jen zdánlivě, jsou asi o 1-1,5 mm vyšší a nejdou tudíž smáčknout na doraz.JirkaZ píše:No bohužel nejsou (ty tenké žluté)....
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Půjdu si pro zásilku a někdy později sem dám lepší fotky těch dutinek s rozměry.
Jinak to vypadá, že k CP-371 neexistují žádné čelisti, co by byly schopné zmáčknout tu tenkou žlutou dutinku, tím méně jen na jedné straně. Ale ještě uvidíme...
kdo ne - hledá důvod.
Ty žluté by možná mohly být Panduit BSN22-C, kleště k nim (na stejné stránce dole) fakt pořizovat nebudu
Červené a modré jsou snad nějaký "standard".
Zkusím napsat přímo do Proskitu, zda by mi doporučili nějaké čelisti pro kleště CP-371 vhodné pro všechny tři typy (ale silně pochybuju o jejich existenci).
Nakonec to možná skončí tak, že ty žluté dutinky zmáčknu prostě "něčím" a budu věřit, že to vydrží a nebude zdrojem problémů.
kdo ne - hledá důvod.