Krimpovací spojky na autokabely - prosím o radu
Moderátor: Moderátoři
Všiml sis té "drobnosti", že zobrazené kleště mají pouze tři stupně a ten čtvrtý (nejmenší) průměr tam chybí, ačkoliv vedle je položený i on?
Fotograf mohl být mimoň bez vztahu k věci, ale ten, co tu fotku schválil k uveřejnění, měl prostě vymatláno.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
1) Barevné značení se točí dokola. Že malá žlutá je něco jiného než velká žlutá, to snad pozná každej. Je to podobné jako u izolovaných dutinek: Bílá je 0,75 a 10. Žlutá je 1 nebo 70, a taky 150. Červená je 1,5 a 95. Modrá je 2,5 a 120. Taky nad tím nikdo nedisputuje, protože 2,5 od 120 se dá poznat na pohled. Viz iluistrativní foto.
2) Kleště mají výměnné čelisti. Většinou na tři velikosti. Větší čelisti jsou červená - modrá - žlutá, tedy 1,5 - 2,5 - 4(6). Menší jsou žlutá - červená - modrá, což je 0,75(1) - 1,5 - 2,5.
Dále všechny kleště nemají k dispozici všechny varianty čelistí (a hned v úvodu jsem zmiňoval, že potřebuju čelisti k Proskit CP-371).
Ta čísla v textu mají být co? Průřezy kabelů nebo něco úplně jiného?
- Přílohy
-
Proskit_catalogue_pages_84-85.pdf- (279.25 KiB) Staženo 41 x
kdo ne - hledá důvod.
Jestli to bude i po pozornějším přečtení nesrozumitelné, doma ti vyfotím ony kleště na izolované spojovací dutinky, kde se na výměnných čelistích střídá barva žlutá (0,75/1mm²) červená (1,5mm²), modrá (2,5mm²) a zase žlutá (4/6mm²).
Prostě žlutá značí víc průřezů, PODOBNĚ JAKO U ZAKONČOVACÍCH DUTINEK, a různou velikost snad člověk pozná pohledem.
Čísla v závorkách jsou průřezy. Odpusť mi, prosím, že jsem to psal na hajzlu na telefonu bez brejlí. Horní index z nabídky znaků se tvrdošíjně zapisuje na konec řádku, nikoli za kurzor, a už mi stydnul zadek. Příště se líp připravím.
Výměnné čelisti se dají dokoupit. Na Aliexpressu je velký výběr pro všemožné typy kleští a s kdejakým tvarem na jakékoli myslitelné lisovací dutinky, oka, konektory, piny do konektorů etc. Problém je především u evropských distribitorů, pro které je lepší prodat na každý typ konektoru kleště extra (a několikanásobně předražené). Takže to jde především za nimi.
Chceš kleště půjčit? Nepotřebuju je často. A v práci mám další.
Se střídáním barev "dokola" máš částečně pravdu, ale věc je prostě složitější a neexistuje něco jako úplná kompatibilita či norma (nebo o tom alespoň nevím).
V tom úryvku z katalogu Proskit, co mám nahoře, se dá trochu ten "pavouk" vidět, ale jde pouze o jednoho výrobce. Navíc tam explicitně nepíšou, že některé typy čelistí se hodí pouze k některým kleštím (ačkoliv to tak ve skutečnosti je).
Co by jim bránilo udělat alespoň kompatibilitu mezi jejich příbuznými typy...ale proč, že, když takhle donutí zákazníka, aby si koupil kleští několik.
Edit: časově se s příspěvky trochu míjíme. Takže dík za nabídku k půjčení, ale jsme každý geograficky dost jinde a byl by to tedy problém. Vyřeším to nějak jinak.
kdo ne - hledá důvod.
Nejlépe s přiložením milimetrové stupnice a z více stran.
Jde mi o to, že se možná budu snažit přiblížit těm správným proporcím jiným způsobem.
Dík.
kdo ne - hledá důvod.
No moc podobný to není. Mám tady jednoduchý i dvojtý zakončovačky bílou na 0,75mm², žlutou na 1mm², 1,5mm² barva červená a černá. Šedou 4mm², černou 6mm², bílou 10mm², žlutou 16mm². Vše je od GPH a píšou DIN46228.ransom píše: kde se na výměnných čelistích střídá barva žlutá (0,75/1mm²) červená (1,5mm²), modrá (2,5mm²) a zase žlutá (4/6mm²).
Prostě žlutá značí víc průřezů, PODOBNĚ JAKO U ZAKONČOVACÍCH DUTINEK,
Když koukneš třeba na TME, výrobce Wago, tak barvy nesedí. Asi v tom je malinko bordel.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Netuším jestli je normalizovaná barva - hádám že spíš jenom tvar a rozměry.
Větší mám v práci, menší doma.
https://photos.app.goo.gl/rmDrSwfLG9Pnos4U8
Nafotit to můžu. Akorát nevím jestli to bude k použití. Co třeba udělat otisk do plastelíny? Myslím že bude problém nezkreslit ten tvar paralaxou, aby fungovalo odměřování ze zvětšeniny.
Nějak to zkusím. Stačí během víkendu?