ransom píše:Lesana:
Chtěl jsem ti nakreslit přáníčko k MDŽ, ale Pažout mi zlámal všecky pastelky.
Tak to teda Pažoutovi pěkně děkuju.
Do České Lípy cesta douhá, kdo ji nezná... Poohlédnu se po nějaké krabici, bude to chtít v jednom směru 500 mm, takže maximum, co vezme Balíkovna i Zásilkovna.
Myslím že není třeba nového vlákna, dám to sem. V poloze vstupního děliče 5_ 0,5_0,05 je R2 přibližně v polovině rozsahu, v poloze 2_0,2_0,02 je otočen doprava, v poloze 1_0,1_0,01 je úplně vpravo a v zahřátém stavu už nelze stopu dostat doprostřed, je o kus níž. Abych to viděl tak jsem si to vyznačil a vidím, že za to může sekce B1.1, viz malůvku. Teď jenom - má svod jeden z C1,C2 nebo je třeba vyměnit, jak už bylo navrženo, T2 a T3? Začalo to potřebou občas mírně hnout R2, pak jsem to nechal zapnutý přes noc a teď už, jak jsem zmínil, v teplém stavu je stopa na rozsahu 1_0,1_0,01 pod středem a už ji neposunu kam potřebuju. Než do toho vlezu....
Přílohy
dělič .jpg
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 14 bře 2025, 15:01, celkem upraveno 1 x.
Je to dost dlouho. Tuším,že jsem vyhazoval KT315 a KT361 a dával BC107/177. Třeba by vyhovovaly "universální tranzistory" C941/A733 těch je všude halda. C941 má menší Uce. Na desce není vidět napájecí napětí, třeba by to bylo OK. Vzal bych to šmahem a vyměnil všechny čtyři. Pokud to jde tak vybrat s podobnou betou. Všechny elyty na desce také. Nakonec vrátit to tam můžeš vždycky. Kolikrát je větší vopruz do toho lézt znova. Tak ať se zadaří.
PS: KT3xx jsem ve zdrojích C430 měnil preventivně. Vyplatilo se to.
Luboš
Asi bych to tak nehrotil s párováním i když by to patrně bylo optimální řešení. Oni se s tím v CCCP také moc nemazali. V době oprav BTV CCCP a spol byl člověk rád, že kamarádi z Tesly přinesli KFY,BC,SU,BF nebo BU. Ostatně až Jarda bude odsávat tranzistory z desky tak je může změřit a podle toho se zařídit. On si s tím určitě poradí. Rozhodně bych je tam pokud možno nevracel. KT3xx byla mrcha.
Luboš
Jardo zadrž.
Posílám fotku z CCCP katalogu pro KT315. U KT361(PNP) to bude podobné. Uce 30V, beta v tabulce. KSY82 -malé Uce a patrně bude i mizerná beta. Přidržel bych se BC177 s BC107(KC107) nebo C941 s A733 (PNP) tam bude Uce a beta lepší.
Doplňuji u 2n2222 napřehlédni zapouzdření c b e !
Luboš
Není ujetý ten začátek s JFETem? Tím přepínačem 1/2/5 se přepíná zesílení toho diferenciálního páru. Když to s větším zesílením víc ujíždí, tak jestli není nějaký offset už na vstupu. Zkusila bych, jestli to reaguje na nastavení toho trimru balanc.