Odkrytoval jsem ji den po avízu, ještě smrděla. Když jsem poznamenal, že to vypadá na diody, tak majitel prohlásil, že ho to překvapuje, protože si myslel, že tam žádné nejsou.
Po opravě
[1] Plastový nosník s chladiči, na dolní straně jsou dvě měděné pásoviny s fastonovými konci pro připojení výstupních vodičů. Překalafunováno bylo už to, co bylo pájeno ve výrobě, nechtělo se mi to po zásahu čistit.
[2] Takto byly osazené původní diody BY550 (na pět ampérůch),
[3] Plastový nosník ze strany chladičů, každý chladič tvořily dva profilované široké pásky, konce vývodů diod do nich byly zalisované. Došlo na vrtání a montáž oček. Na každém z chladičů je výstupek pro faston ze sek. vinutí trafa (to je vidět na prvním foto dole).
[4] ABSAAR s (původně) diodami na 5A, na panelu stojí: 6A, 12V, ampérmetr se stupnicí do 9A, pojistka 20A.
[5] Odkrytovaná střeva po vyčištění, ještě bez držáku s diodami. Trafo je slyšet a při provozu dost topí. Zajímavě řešený ampérmetr (cívka z jednapětky drátu, několik málo desítek závitů).
Kdyby mi majitel nabíječky před lety nenabídl uskladnění Simsona, asi bych se s tím tak nemazlil (nebo možná ani nedělal).