Philips 43PSF5803/12 černý displej
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Philips 43PSF5803/12 černý displej
Tento TV jsem donesl ze SD, vypadá zachovale, na zadním štítku je dátum výroby 08/2018, je k němu i ovládač, přívodní kábel akorát chybí nožičky. Manželce se v ložnici kde sleduje svoje programy porouchal Samsung (jednou jej zapla, na disleji se zobrazí logo, následně se ukáže nápis že není signál a TV vypne a následně se sama opět zapne a vše se opakuje donekonečna) tak jsem si řekl že se pokusím zatím opravit tento.
Po připojení do zásuvky a zapnutí DO nebo zlačítkem na panelu je vidět reakci červené LED ale displej zůstane tmavý. Hned mě napadlo podsvícení tak jsem zkoušel na displej zboku svítit baterkou ale nějak jsem nic neviděl, žádné logo ani žádný náznak dalšího obrazu.
TV jsem odkrytoval, odpojil konektor podsvícení a testerem podsvícení jsem otestoval jednotlivé vývody. Připojením hrotů na krajní kontakty kde jsou zapojené 2xLED- a 2xLED+ bylo vidět na testeru i pohledem přes otvor ve vani že LED fungují. Po připojení na vedlejší vývody se však nic nedělo. Z toho jsem usoudil že LED pásky budou zapojeny všechny patalelně a na tom nefunkčním bude některá(é) LED přerušené.
Bude to tak jak píši? Děkuji.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho co jsem našel by tam měly být 3ks pásků po 9ks 3V LED což by odpovídalo měření testerem podsvícení například tady.
Mimochodem, ta TV je tak malá, že bych ji za půl hodinky rozdělal a přeměřil pásky přímo.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Napojil jsem pásky co jsem měl odložené použité a TV jsem zapnul. Zprvu se nic nedělo až jsem DO zkoušel zapnout, vypnout a opět zapnout tak podsvit naskočil (přídavné pásky jsem měl položené nahoře TV), objevil se obraz, displej vypadá v pořádku viz příloha.
TV dělám pouze rekreačně, známým, sobě, rodině takže než jsem se dostal k podsvitu tak mi to zabralo zhruba 4h, to jsem ještě musel vyzvednout synovi dva balíky a zajet pro vnučku do školky.
Při přeměřování jednotlivých pásků jsem zjistil že v podstatě svítil pouze jeden prostřední pásek, 9 LED. Na jednom je přerušená jedna LED a na druhém 3 LED.
LED pásky jsou objednané, chtěl jsem při jednom objednat pásku co přidržuje lišty plošného spoje displeje (vypadá jako textilní), viz příloha, ale nějak se mi jí nedaří dohledat, nevím co zadat do vyhledávače. Zobrazují se mi všelijaké pásky ale ta pravá ne.
Ještě by se hodily nožky neboť TV byl bez nich, hledal jsem a našel na polském allegro ale ta cena se mi nelíbí.