Philips 43PSF5803/12 černý displej

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Philips 43PSF5803/12 černý displej

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdravím všechny přítomné. Chtěl bych se jenom ujistit zda je moje "diagnóza" správná.
Tento TV jsem donesl ze SD, vypadá zachovale, na zadním štítku je dátum výroby 08/2018, je k němu i ovládač, přívodní kábel akorát chybí nožičky. Manželce se v ložnici kde sleduje svoje programy porouchal Samsung (jednou jej zapla, na disleji se zobrazí logo, následně se ukáže nápis že není signál a TV vypne a následně se sama opět zapne a vše se opakuje donekonečna) tak jsem si řekl že se pokusím zatím opravit tento.
Po připojení do zásuvky a zapnutí DO nebo zlačítkem na panelu je vidět reakci červené LED ale displej zůstane tmavý. Hned mě napadlo podsvícení tak jsem zkoušel na displej zboku svítit baterkou ale nějak jsem nic neviděl, žádné logo ani žádný náznak dalšího obrazu.
TV jsem odkrytoval, odpojil konektor podsvícení a testerem podsvícení jsem otestoval jednotlivé vývody. Připojením hrotů na krajní kontakty kde jsou zapojené 2xLED- a 2xLED+ bylo vidět na testeru i pohledem přes otvor ve vani že LED fungují. Po připojení na vedlejší vývody se však nic nedělo. Z toho jsem usoudil že LED pásky budou zapojeny všechny patalelně a na tom nefunkčním bude některá(é) LED přerušené.
Bude to tak jak píši? Děkuji.
Přílohy
1742109116184.jpg
1742109116184.jpg
1742109116159.jpg
1742109116159.jpg
1742061175428.jpg
1742061175428.jpg
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Jo Philips to dává celé paralelně, vyměnit komplet.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Děkuji za odpověď. Chtěl jsem se nejdříve pořádně ujistit zda to měřím správně abych předešel zbytečnému rozebrání displeje.
Podle toho co jsem našel by tam měly být 3ks pásků po 9ks 3V LED což by odpovídalo měření testerem podsvícení například tady.
Ivan_01

#4 Příspěvek od Ivan_01 »

predtým než objednáš nové LED, skontroluj si pre istotu prítomnosť napätia na pinoch +Vled, niekedy býva vadný zdroj pre podsvit, prerazená modrá lentilka a FET v primári , druhý zdroj pre signálové obvody je pritom funkčný
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Kupuj rychle , sleva se krátí .
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od otakarv »

Já jsem si myslel že ta sleva bude platit až ten odpočítavaný čas vyprší. :nevim: :upset:
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Máš recht , nyní je to skoro zadara . Inu engliš . Ale je to jen pro prvňáky . Musíš to koupit na manželku .
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

Tak pravdu jsem měl já, zrovna čas odpočítal na 0 a po znovuotvoření stránky se ukázala ta sleva (nižší cena). :wink:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od otakarv »

BOBOBO píše:Máš recht , nyní je to skoro zadara .
Když nejsi přihlášený tak je tam cena podstatně nižší (4,89€), nevím proč, ale když se tam přihlásíš ke svému účtu tak už se cena zvedne (11,47€).
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Asi tam málo kupuješ . Pokud jsi již někdy kupoval a bereš na stejného odběratele , musíš být vždy přihlášen . Cena , kterou vidíš bez přihlášení platí pro PRVNĚ kupujícího , tím lákaj . Proto jsem Ti psal , založ u někoho nový účet a kup na někoho jiného .
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od otakarv »

BOBOBO píše: Musíš to koupit na manželku .
Děkuji Ti za vysvětlení, toto jsem opravdu nepochopil, nyní už mám jasno. :agree:
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Tak na tom tvém odkszu je chytlavá cena 111,- Kč, kterou stejně v reálu nikdy nedostaneš. Teď je tam 276,- Kč s dopravou zdarma za týden. Což bych vůbec nebral v úvahu pro registraci extra účtu a raději bych to objednal hned.
Mimochodem, ta TV je tak malá, že bych ji za půl hodinky rozdělal a přeměřil pásky přímo.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od otakarv »

Předevčírem mě napadlo zda je vůbec dobrý displej a že by bylo dobré jej nejdříve odzkoušet i když není viditelně křapnutý. Jelikož mi tester ukazoval hodnotu na krajních vývodech konektoru kde jsou dvojice drátků tak jsem usoudil že dva pásky jsou v pořádku a když přidám paralelně dalších 9 LED diod 3V v serií tak by se měl podsvit rozsvítit.
Napojil jsem pásky co jsem měl odložené použité a TV jsem zapnul. Zprvu se nic nedělo až jsem DO zkoušel zapnout, vypnout a opět zapnout tak podsvit naskočil (přídavné pásky jsem měl položené nahoře TV), objevil se obraz, displej vypadá v pořádku viz příloha.
TV dělám pouze rekreačně, známým, sobě, rodině takže než jsem se dostal k podsvitu tak mi to zabralo zhruba 4h, to jsem ještě musel vyzvednout synovi dva balíky a zajet pro vnučku do školky. :wink:
Při přeměřování jednotlivých pásků jsem zjistil že v podstatě svítil pouze jeden prostřední pásek, 9 LED. Na jednom je přerušená jedna LED a na druhém 3 LED.

LED pásky jsou objednané, chtěl jsem při jednom objednat pásku co přidržuje lišty plošného spoje displeje (vypadá jako textilní), viz příloha, ale nějak se mi jí nedaří dohledat, nevím co zadat do vyhledávače. Zobrazují se mi všelijaké pásky ale ta pravá ne.

Ještě by se hodily nožky neboť TV byl bez nich, hledal jsem a našel na polském allegro ale ta cena se mi nelíbí.
Přílohy
1742224871985.jpg
Páska přidržující lištu.
Páska přidržující lištu.
1742451042543.jpg
Po přidání dalších 9 LED se podsvit rozsvítil.
Po přidání dalších 9 LED se podsvit rozsvítil.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Ta paska je vodiva.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od otakarv »

Tak toto mě vůbec nenapadlo zkontrolovat, já byl toho názoru (podle vzhledu pásky) že je to nějaké textilní. Nyní to kontroluji multimetrem a skutečně, stále se je co učit.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“