Dodatečné VU metry (ty kmitající ručičky mi prostě chybí)

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
martinkopp

#16 Příspěvek od martinkopp »

Máme 21 století, dnes už se na to dá jít jinak https://youtu.be/Dl_1BrU1pOk?si=rhktMsjzK0cVGKP5&t=35
DukeNuke

#17 Příspěvek od DukeNuke »

To se mi fakt líbí. Jak se to dá zbastlit?
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Odkazy máš pod videem v diskusi. Displej je touch z Alíka, zobrazení pluginy "Volumio", "Touch Display" a "Peppymeter" na Malině Pí4B se 4GB RAM.
Jako "mávátko pro efekt" to ještě ujde, ale na nějaký reálný "měření" je to zoufale pomalý = dlouhá reakční doba.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#19 Příspěvek od Hill »

Taky se s žádnou přesností ani rychlostí reakce nepočítá, jen s vizuálním efektem. To samé, jako pluginy do VLC.
O skutečné úrovni to neříká vůbec nic, má to i funkci jakési automatiky, která se postará, "aby to hezky mávalo". A nejspíš jde nastavit i rychlost pohybu ručky mezi VU a imitací špičkového indikátoru, ale to už jen hádám.
hajeklubos

#20 Příspěvek od hajeklubos »

Jardo ty bys to mohl vědět. Byla úprava indikátorů na B73. Budíky byly v emitorovém sledovači a chodily i při reprodukci. Sám jsem to tenkrát dělal ale schema už nemám. To jen tak pro zajímavost jako schema.
Na obrázku je takový nástřel z internetu.
Luboš
Přílohy
vu_meter_rucicka.pdf
(11.22 KiB) Staženo 109 x
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Mikras »

hajeklubos píše:Byla úprava indikátorů na B73.
Taky jsem to dělal. Přesně pasovala zmínka o značně rozdílných mechanických vlastnostech obou měřáčků v dovětku Ověřeno v redakci a elektronicky to šlo uspokojivě "doladit". Vím, že je to už trochu OT, ale když už to bylo zmíněno... :-D
Přílohy
Ind2.png
Ind2.png
Ind1.png
Ind1.png
konosuke

#22 Příspěvek od konosuke »

U B73 mě dlouhodobě iritovaly měřáky trvale v pozici source (před páskem-příposlech)
bastlířská úprava existuje viz AR9/81 str.13, AR2/82 str.48 a AR6/82 str.216.
(aaa, někdo byl rychlejší, no nic - už nechám)
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hill
Administrátor

#23 Příspěvek od Hill »

Nemám to vyzkoušené s měřáky v B73, ale pro B100 se dodělávaly k indikátorům usměrňovače špičkové úrovně, které jsem znázornil tady. I s popisem.
Alternativní osazení jsem tam dopsal, ale asi by bylo jedno, i kdyby se tam vrazily jiné germaniové součástky.
Spolehlivě to uhlídá špičky, ale proti nahrávce pořízené na stejném magnetofonu před úpravou je pak na pásku úroveň nižší, a to o 6 - 7 dB.
saxik1111

#24 Příspěvek od saxik1111 »

Souhlasím mám to tak taky, nejlepší a nejjednodušší řešení ..
ransom píše:Jenyk:
Nebylo by nejjednodušší postavit k aparatuře nějaký vintage kazetový deck s co největšími VUmetry? Mohl by klidně mít vylágrovanou mechaniku. Jenom nastavit úroveň nahrávání a stěrače budou stírat. Takový se snad najde za rozumnou cenu.
Jenyk

#25 Příspěvek od Jenyk »

Ale fuj....kazetové magnetofony mi do aparatury nesměly nikdy a už vůbec takhle jako trosky. Směřuju k TC Electronic Clarity M. Navíc mi to pomůže, když si stříhám video. Asi je rozhodnuto, díky všem za názory.

https://youtu.be/NGTjtBkBMng
mirku

#26 Příspěvek od mirku »

za šest litrů a budou ti chybět ty nostalgicky kmitající ručičky?
:roll: 8-) :lol:
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“