LED displeje 3 palce a větší
Moderátor: Moderátoři
LED displeje 3 palce a větší
Tyhle větší displeje mají většinou v každým segmentu 5-8 LED zapojených do série nebo sérioparalelně. To znamená, že se budou muset anody napájet vyšším napětím nebo vyšším proudem.
Zkoušel jste to někdo zprovoznit s C520 nebo ICL7107? Jde mi hlavně o problematiku výkonový ztráty v převodníku. Mám tady pár modulů s C520, bez displejový desky, nejradši bych je na to upotřebil než dělat plošák na ICL. Rozsah C520 v pohodě stačí. D147 snese 15V/40mA, D146 dokonce 30V/40mA a je to otevřený kolektor, z toho obavu nemám.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Datašit typu, kterýho mám určitě 4 nepoužitý kusy:
https://optoeleshop.com/images/pdf/CSS-2314F-21.pdf
Svítí zeleně.
Pak tady mám celou "tyčku" = 10ks stejně velkejch, taky zeleně svítících, který mají jediný označení : KOUHI, což ale je Hongkongská firma, produkující LED displeje. Pinout mají stejnej. U obojích je černý čelo s bílým plastem na segmentech.
A kutilmile - nelituju tě
- martinkopp
Velké 7segmentovky jsme s kámošem řešili nedávno. Potřeboval aby byl displej naběhlý okamžitě po připojení napájení, takže rpi+monitor apod. nepoužitelné. S cenama velkých segmentovek dospěl ke stajnému zjištení jako ty, takže si nakonec nechal udělat a osadit v jlcpcb 10cm vysoké desky s ledkama, tamtéž mu vytiskli z černého fotoresitu rámeček na segmenty a z bílého difuzní plošky a jeden segment ho tak vycházel snad kolem $2.
Je to na měření baterky 48V, displej bude venku nad dveřmi baterkárny aby byl už z dálky vidět. Dvoupalcový hodiny co mám jsou k přečtení na 5-10 metrů, třípalcový budou stačit, odhaduju, že budou vidět 10-15 metrů, větší jsou asi zbytečný.
Karle, červený bych asi bral 3 ks (možná 6 ks), mají forward 8,4V. Jestli to jsou tedy čtyřčipovky. Zelený né.
Martine, psal jsem to obecně taky pro ICL a displeje se sériově-paralelním řazením čipů v segmentu.
Výhodou je, že výstupy na display můžeš jednoduše a v podstatě jakkoliv posílit či převést na vhodnou úroveň.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Smolit něco s Atmegou328, k tomu plošáky a čekat na PRCáka, to zrovna nemusím.
Jinak jsem fakt nemyslel ATmega328, ale nějakou ATtiny, PIC16F675/676 apod. a k tomu třeba ULN2003 a pár transistorů. Display pochopitelně v multiplexu.
Tišťák pro to vyrobíš svépomocí.
Tady máš jedno z x publikovaných řešení (pouze pro inspiraci, na vyšší napětí by tam musely být drivery i pro anody).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
A kutilmile - nelituju tě
- nostalcomp
Zaujaly mě tam ty budiče znakovek TLC5917IN od TI. Na TME je mají i v DIP THT verzi. Stejně tak ty 4" znakovky FYS-40011DUR-11. Koukám na její datasheet a k buzení by ty D146/147 měly plně vyhovovat. Nevím, kolik se toho má dělat a jaký je na to rozpočet, ale nepřijde mi ten cenový skok mezi 3" a 4" nijak děsivý.
Před časem jsem si s těmi 7-seg dekodéry docela hrál. Asi v polovině stránky je porovnávací tabulka s jejich parametry.
TLC5917IN zajímavá věc, na podobným sériovým principu jsem dělal buzení LCD displeje s 4094. Ale TME stav ve skladu 0. U Mousera je ale mají.
Taky jsem dělal s řadičem LED MM5451 displej 188888888. Jeden šváb PLCC, multiplex 5+4 čísla, řízení 89c4051