Podle mně se jedná o informaci pro jednu diodu. Takže celkové výsledné napětí si musíš vynásobit 4x.Celeron píše:Ale v datašítu je u něho divná věc. Pokud jsou segmenty 4 sériový dvojce LEDek, tak mi nehraje Forward Voltage. Píšou 2-2,5V, to je přeci pro jednu červenou diodu.
LED displeje 3 palce a větší
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- nostalcomp
Ten IF 30 mA je v absolute maximum ratings. V test conditions uvádějí IF 10 mA. Takže já bych tam dal odpory na 20 mA a to ty dekodéry 46/47 zvládají. Ale i to bych si předem oměřil a vyzkoušel.
DP má oproti segmentům jen dvě LED, ale ta se stejně musí řešit jinak, páč ji dekodéry 46/47 neovládají.
Další nevěřící Tomáš? Otázka je přece prostá: Může existovat segment se dvěma (nebo více) diodami LED v sérii, jejichž součet Uf = 2,5V?nostalcomp píše:U toho VF píšou UNIT, čili bych to chápal, že to je na jednu diodu, respektive jeden paralelní pár diod. Ale asi bych to před použitím raději oměřil na reálném kousku...
Pokud odpovíš, že ne, pak jsi to chápal správně a není důvod to ověřovat měřením. To by jedna LED musela mít Uf = 1,25V a takovou LED neznám (krom některých optočlenů).
Druhým důkazem, že pod Vf je v datašítu myšleno napětí na jediné diodě, je to, že ten údaj by nutně musel být jiný pro D.P. a jiný pro ostatní segmenty (viz můj obrázek výše).
V prvním případě se opíráš o znalosti a ve druhém o logiku. A komu je to málo, ať si to oměří.