Zapojení sporáku

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#46 Příspěvek od p32 »

ransom píše:P32:
Pokud máš v bytě elektrickej sporák, je 3x25A v podstatě nutný základ. Lhostejno zada jde o garsonku nebo pětipokojový studio.
Pleteš se. Nejedná se o to, co tam má, ale co tam bude mít. Tedy pokud se bavíme stále k tomu původnímu dotazu. Jestli jsi to četl, tak nakonec se rozhodli investovat asi deset tisíc Kč do nového plynového sporáku než daleko více do přestavby elektřiny v bytě. Pokud se snažíš převrátit původní dotaz na změnu z plynového sporáku na elektrický tím, že to zevšeobecníš pro případy, které to tam už mají, tak máš jistě pravdu, ale já jsem pro ty stávající nikde netvrdil opak.
V dnešní době vůbec nechápu lidi, co si neumí instalovat místo plynového sporáku zvlášť jen indukční desku (na zásuvku) omezenou v nastavení např. na 3500 W a i troubu zvlášť, protože je to pohodlnější na obsluhu. Zajímavé je, že všude, kam jdu, tak mají troubu jen zvlášť.
ransom píše:To říkám jako tebou zmíněný profesionál.
Tak ty se taky chceš řadit k těm profíkům, co nic nevidí, ale už vědí? A já myslel, že profík DukeNuke a profík ransom jsou dost rozdílná kategorie.
p32

#47 Příspěvek od p32 »

Achab píše:Nemalá je platba za zvýšení rezervovaného příkonu. Jedna fáze 300 Kč / A, tři fáze 770 Kč / A.
Například změna z 1 × 16A / 3 × 25 A vyjde na 14 450 Kč (25 × 770 mínus stávající 16 × 300).
Ano, přesně tak. Počítá se vždy nový příkon mínus původní, co se jako tímto jako vrací. Tazatelka chtěla jen vědět, co bude lepší tam udělat a nakonec zjistila, že jen na navýšení příkonu je bude stát víc než nový plynový sporák. Plus elektrický sporák plus přestavba.
ZVUK2000

#48 Příspěvek od ZVUK2000 »

p32 píše:
ZVUK2000 píše:A proč zrovna do garsonek? Protože v tak malých bytech z důvodů malých rozměrů nesmí být plyn.
Garsonku myslíš jednopokojový byt nebo zase do sebe motor dvě různé věci? Máš tedy odkaz, kde se to zakazuje?
Zatím ve vláknu píšeš jen blbé kecy. Napiš konečně někdy něco rozumného k věci.
piCZus

#49 Příspěvek od piCZus »

Ani Horst Fuchs by pro tazatelku nesečetl dva sporáky a přestavbu.
p32

#50 Příspěvek od p32 »

ZVUK2000 píše:
p32 píše:
ZVUK2000 píše:A proč zrovna do garsonek? Protože v tak malých bytech z důvodů malých rozměrů nesmí být plyn.
Garsonku myslíš jednopokojový byt nebo zase do sebe motor dvě různé věci? Máš tedy odkaz, kde se to zakazuje?
Zatím ve vláknu píšeš jen blbé kecy. Napiš konečně někdy něco rozumného k věci.
Hezky umíš manipulovat jak za socíku. Já psal něco jiného, že?
Garsonku myslíš jednopokojový byt nebo zase do sebe motáš dvě různé věci? Máš tedy odkaz, kde se to zakazuje?
A nejsi schopný ani podložit své tvrzení a jen napadáš? Tak ty bludy prostě nepiš.
p32

#51 Příspěvek od p32 »

piCZus píše:Ani Horst Fuchs by pro tazatelku nesečetl dva sporáky a přestavbu.
Ale ty to jistě zvládneš. :lol:
Hill
Administrátor

#52 Příspěvek od Hill »

Už jsem tu jednou psal, že nevíme nic o místních podmínkách-
A zatím tu vidím jen jalové vzájemné napadání.
LOCK
Zamčeno

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“