Oneplay aneb nechceš - musíš

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
break

Oneplay aneb nechceš - musíš

#1 Příspěvek od break »

Společnost 02 mi oznámila, že mi zavádí službu Oneplay za poplatek skoro tři stovky měsíčně. O nic jsem nežádal, službu nechci, ale operátor mi sdělil, že jinou možnost už O2 nenabízí.

Laskavě mi poslali Oznámení o změně smlouvy - až dodnes jsem si myslel, že smlouva je oboustranné projevení vůle. No, 02 to vidí jinak. Že by plíživá Putinizace právní kultury?: Smlouva je to, co řeknu já!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Jednostranná změna smlouvy je zcela běžná věc. Banky, pojišťovny, dodavatelé energií... Musí tě se změnou seznámit a je na tobě, jestli kývneš, nebo smlouvu ukončíš. Jak jsi v roli odběratele, tak se s tebou nepářou.
dred

#3 Příspěvek od dred »

Tiež sa mi O2 pokúšali nanútiť OnePlay, Tak som im povedal že keď mi zabezpečia optické vysokorýchlostné pripojenie, aby sa to dalo vôbec pozerať že si ho dám..... Keď že v našej lokalite je optika nedostupná a výhľadovo tiež nie, tak zvädli ako ľalia... Tak ostávam na "Bielom internete na doma" :wink:
Iný sa mi ani neoplatí... Translačky sú ďaleko, alebo niečo zavadzia a metal kábel, ktorý tu visí ešte z pevnej linky z roku 1990 toľko nedá...
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Mají pravdu a mají na to i nárok. Jistě jsi zapoměl napsat, že je tam i ta část, kde píšou, že můžeš dát výpověď v nějakém termínu. Tak to vypověz a vem si např. NetFlix, kde můžeš mít i více zařízení.
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

Je spousta služeb kterými to lze nahradit. Třeba sledovaní.tv ....
Internet - metla lidstva
martinkopp

#6 Příspěvek od martinkopp »

Strejda to naopak chtěl zavést. Prý se musí osobně dostavit na pobočku a nahlásit jim tam svou mailovou adresu, bez toho iptv prý nepůjde. Má bankovní identitu, certifikát od postsignum, e-občanku... Ne, prostě nic, musí tam jet osobně. Co naplat že mu na mail jež má u O2 nahlášený posílají 20 let všechna vyúčtování, smlouvy a dokonce O2 je poskytovatelem toho mailu (dali mu ho kdysi při zřizování internetu).

Nechtěl jsem tomu věřit, myslel jsem že jen něco špatně pochopil, volal jsem tam a je to opravdu tak. Musí jet 70km na nejbližší pobočku aby jim řekl že má mail běžící na jejich serveru a jež mu sami dali. Uf. Telekomunikační firma hodná 21 století. Poradil jsem jen aby okamžitě až bude mít jinou volbu připojení, utekl od nich pryč.
matahari

#7 Příspěvek od matahari »

Platím si O₂TV Sport Premium online, což je jeden stream se 16 sportovními kanály za 399 Kč. S podobnou porcí sportu bude Oneplay Extra Sport za 599 Kč.
Vezmu k tomu další 2 streamy za 99 Kč, aby to bylo nad 600 Kč a když to budu platit z Airbank, tak tu platbu snížím o 300 kč a cenově budu na tom samém. U Airbank akorát chtějí zaplatit 5x kartou měsíčně.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Habesan »

Abych parafrázoval slova z filmu Mrazík:
"Kdybys nebyl předplatitelem O₂TV, nestal byses předplatitelem Oneplay."
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
martinkopp

#9 Příspěvek od martinkopp »

Otázka je jak dlouho tahle promo akce bude trvat
matahari

#10 Příspěvek od matahari »

Tak to je, když to chci, tak si to předplatím. K tomuhle to stejně vše směřuje. Když budu chtít shlédnout film, tak si ho pustím, kdy budu chtít a jediné živé přenosy budou ty sportovní.
Když promo akce u Airbank skončí, tak třeba něco omezím a na přeskáčku budu kvartálně platit Netflix nebo Amazon, oba se stejně nesledují zároveň.
nonius

#11 Příspěvek od nonius »

To je zajímavé (nebo spíše divné). Na stránkách O2 nabízí připojení k Internetu a v ceně připojení je základní balíček Oneplay. To samé mají v ceníku. Nikde není napsáno, že musíte mít tu lepší verzi a platit za ni.
Pikofarad

#12 Příspěvek od Pikofarad »

Kyslík se snaží za každou cenu nacpat zákazníkovi nepotřebné balíčky.To a ono máte dnes navíc zdarma a za měsíc už budete platit.Nabízeli 5G za 399,v tom bronzovou tv jako zdarma.Na mou námitku,že tv nepotřebuji mi bylo sděleno,že je to v ceně.Za 2měsíce už za tu tv chtěli 199 nebo omezit na modrou tv bez plateb navíc.O tom ve smlouvě ani zmínka.Pak ještě vnucovali nějaké antiviry,zase za měsíční poplatek.A pak jejich předražený telefon za 600. :evil:
break

#13 Příspěvek od break »

nonius píše:To je zajímavé (nebo spíše divné). Nikde není napsáno, že musíte mít tu lepší verzi a platit za ni.
To se právě mýlíš. Je to napsané v tom Oznámení o změně smlouvy, co mi napsali. Živý operátor mi tvrdil, že jiná verze není možná.
kejki

#14 Příspěvek od kejki »

Základní oneplay stojí 199,- https://www.o2.cz/podpora
Takže asi operátor kecal. Nebo máš nějakou televizi, která v základu není.
V předminulém vyúčtování ti posílali upozornění, aspoň to tedy tvrdí. Já u té prašivé firmy jsem jen proto, že koupili Nordic a tam to je jinak.
break

#15 Příspěvek od break »

@kejki
Napsali mi toto:
"Za měsíc převedeme Vaši O2 TV na Oneplay a změníme i O2 Spolu a podmínky tarifů včetně cen. Na nové tarify Vás převádíme k 24. 4. 2025 a zároveň upravujeme jejich cenu, takže zaplatíte celkem o 298 Kč včetně DPH měsíčně více."

Ale pravda, je v tom i změna dalších tarifů - o kterou jsem se jich taky neprosil.

Nicméně je možné, že pro nové zákazníky mají výhodnější tarify, než pro věrné. Takže budu vypovídat a hlásit se znovu, jak jsem to léta uplatňoval s povinným ručením od Allianz?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“