Kde koupit poctivý N MOSFET IRFP250N ?
Moderátor: Moderátoři
Kde koupit poctivý N MOSFET IRFP250N ?
umělá zátěž ET5410A (400 W, 150 V, 40 A čína, ale zevnitř i zvenku poctivě vypadající, ani nebyla moc levná) se po prvním použití stala umělým zkratem. To použití nebylo na hranicích parametrů (jen 5 A a 55 V), vybití akumulátoru proběhlo bez potíží (přerušení vybíjení pravděpodobně způsobila BMS ochrana v akumulátoru) a po dalším nabití a pokusu připojit zátěž, se už chovala jako zkrat.
Zátěž obsahuje 6 kusů IRFP250N, tři shora na tunelovém chladiči profukovaném větrákem a tři zdola. Horní trojici jsem vypájel, jeden kus byl proražen, dva dobré jsem vrátil a zátěž funguje (ovládaní fungovalo i před tím, ale svorky byly ve zkratu.
Otázka zní, kde koupit nové tranzistory (a za kolik)?, aby to nebyly čínské parodie na tranzistory. Např. Půhy.cz je má za 45 Kč, ale najdou se i za 160 Kč. Teď jsem zjistil, že EZK to zabalila úplně, napřed nám zrušili prodejnu v Olomouci a 1. 12. loni hodili flintu do žita úplně, škoda. Za každou dobrou radu děkuji.
P. S. parametry tranzistoru, ať to nemusí nikdo hledat: 200V/30A/214W/75mohm TO247
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Docela nedávno tu proběhla rozsáhlá debata na téma umělá zátěž a SOA, prostuduj si to.
IRFP250N nemá garantovanou DC SOA a tak velmi záleží na koncepci a předimenzování, zda vůbec to mají šanci přežít.
PRCákovi nevěř ani vlastní jméno.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.