Čas odoslania príspevku
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ale letos prý (ještě v říjnu) naposled. Stále ale není jasné, jaký vlastně čas budeme používat: GMT+1, anebo GMT+2
Změna času je konečně zrušena: Evropské země přetočí hodiny naposledy v říjnu
Mně osobně asi nebude vyhovovat (nastálo) ani jediný. V podstatě mi (jako penzistovi) střídání času vyhovuje.
"Zimní" - má výhodu jen v zimě (ráno chodí děcka do školy za světla; při letním by chodili ještě za tmy
"Letní" - má výhodu zase jen v létě (delší den večer - později se setmí; při zimním by zase svítalo už po 3. hod. ráno, a vstávalo by se, když by slunce bylo už "vysoko". Večery pochopitelně kratší
Jak to máte vy
Ale houby s voctem to v říjnu skončí. Četl jsi ten článek? Nic o ukončení tam není, natož v říjnu. I když je možné, že to někdy v říjnu skončí, akorát nevíme kterého roku. Článek je částečně vytvořen AI a podepsaný nějakou vopicí.kokun píše:Tak jsme v noci opět měnili zimní čas na letní (změnit v Profilu).
Změna času je konečně zrušena: Evropské země přetočí hodiny naposledy v říjnu
"Letní" - má výhodu zase jen v létě (delší den večer - později se setmí
A k tomu pozdějšímu stmívání. Setmí se tehdy, kdy se setmít má. To jen při SELČ se opíjíš pocitem, že je o hodinu víc. Pokud by i v létě platil SEČ, a chtěl bys sedět u ohně do 22h. tak bys seděl poslední hodinu ve tmě. Při letním čase ale končíš prakticky v 21h za světla, tedy o hodinu dřív, než bys seděl bez změny času. Mě z toho vyplývá, že letní čas nám v létě večer o hodinu zkracuje. Ale když se dav ovcí rozhodne, že je to pro ně prodloužení, tak ať si to myslí...
O nesmyslu "Zimního času" nemá smysl diskutovat.
Já osobně pro změnu času nejsem. Jsem pro pásmový čas, tedy SEČ, po celý rok. Když to v roce 1979 zavedli (bylo mi 16), několik let jsem to bojkotoval a hodinky jsem si nepřeřizoval. Vadí mi to i teď, ale s narůstajícím věkem si už nějak zvykám. Sám s tím nic neudělám, bohužel.
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Nechávam to dosť na prírodu, hodinky nenosím, ani ma netrápi koľko ich je - pokiaľ sa to samozrejme dá - veď človek ráno vstane a aj tak je tu hneď večer.. nestresujem sa mobilom - aj dva dni sa nevidíme, inokedy dlhšie - tých najlepších mám pri sebe, a ostatným zavolám späť keď na to prídem.. A šachy si pri káve dám na polovičkinom - keď ho práve nehrá ona - ten môj starý dobrý monochrom to aj tak nedá.. Samozrejme je to iné, ak sa hovor očakáva.. Ale prechod na zimný čas ma nikdy neteší - totiž keďže chodím do postele neskoro, v zime je to naozaj.. Napríklad tikací minibudík, na ktorý vidím z postele, neprestavujem vôbec - veď viem koľko je to naozaj.. Uteká ten život tak, že to by som ho musel prestavovať každú chvíľu.. Ostatné časomiery ale prispôsobujem, aby to nemýlilo, a je ich dosť..kokun píše: - Jak to máte vy
Inak je mi divné že by nechali na rozhodnutí štátu, aký chce posun - keď sa všetko globalizuje - v Maďarsku bude o hodinu menej, tu o hodinu viac, tam o hodinu menej, hentam viac - veď to úzko súvisí aj s ekonomikou - zaviedol by sa bordel - minimálne únia neverím že nebude tlačiť na jednotu..
Tak teď jsem "z toho (z tebe) jelen" - nwm, jak jsi to vlastně myslel?Mikras píše:...
O nesmyslu "Zimního času" nemá smysl diskutovat.
Já osobně pro změnu času nejsem. Jsem pro pásmový čas, tedy SEČ, po celý rok. Když to v roce 1979 zavedli (bylo mi 16), několik let jsem to bojkotoval a hodinky jsem si nepřeřizoval. Vadí mi to i teď, ale s narůstajícím věkem si už nějak zvykám. Sám s tím nic neudělám, bohužel.
Přece - "zimní čas" = SEČ = GMT+1; nebo ne? Jednou je to "nesmysl", a pak jsi zase pro SEČ?
Jak to mám já, jsem napsal výše. Přestože i mně (jsem "sova") taky vadí časový posun (a to ještě i teď - v penzi), sám bych se nevěděl rozhodnout, pro který čas hlasovat.
Asi (taky) spíše pro ten SEČ - už proto, že tu byl mnoho staletí, až do toho minulého. Přestože by mi ten východ slunce (už před čtvrtou ranní), taky dost vadil
No, a pokud zítra vstávám v 6, tak už abych šel pomalu spát. Ale nebýt letní čas, bylo by 22 hodin až za hodinu a mohl jsem ještě něco stihnout udělat. Opět důkaz, že letní čas mě (nás) o hodinu okrádá.