Sluchátka k TV SONY

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#16 Příspěvek od mi-ro »

Na dotaz proč tam ten výstup na sluchátka nedávají je prostý. Kup televizor, který ho má. A pozor, dodělat tam výstup na sluchátka není tak jednoduchý. Lze pouze na jeden kanál- reproduktor. Páč KS zesilovačů jsou Dčkový můstky a nemají společnou GND. Tudíž nelze zapojit 3,5jacka ve stereu. A za druhý, pokud už TV výstup na sluchátka má a zasunutím vypíná reproduktory, nelze jednoduše jako za stara překlenout vypínací kontakty konektoru. Ono díky Eurohujerismu zasunutí konektoru nerozpojí výstupy na reproduktory ale po detekci vypíná napájení KS!!
..to bude jen ňákej odpůrek
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Tie televizory totiz navrhuju dementi. A cim dalej, tym viac sa to podoba na tablet s dialkovym ovladacom.

Pred 15 rokmi mal aj blby Vestel nezavisly sluchadlovy vystup so samostatnou regulaciou hlasitosti.
Brozicek

#18 Příspěvek od Brozicek »

Nečekal jsem, že problematika připojení sluchátek pro osoby se slabým sluchem může být tak složitá problematika. Pomocí různých redukcí a adaptérů se dojde vždy k nějakému kompromisu, z nich nejmenší zlo pro posluchače je posun zvuku proti obrazu a nejhorší popsal "rnbw" v tom, že při souběžném poslechu zvuku s reproduktory v TV a sluchátky se slyší zvuk ve sluchátkách jako s ozvěnou (vesnický tlampač, když slyším současně blízkou a vzdálenou reprodukci).
Nejmenší zlo by asi bylo, když budou sluchátka viset na drátu a ne na BT, ale to je dost nekomfortní.

Vybírat TV podle parametru funkce sluchátek a pak teprve podle dalších parametrů je dost velká zhovadilost. Navíc u popisu mnohých TV schází k sluchátkům podrobnější popis.

Jeden takový TV vhodný pro sluchátka jsem našel, v Datartu za pár kaček. Nevím jak je srovnatelný s parametry jiných TV, např. zrovna Sony. Mi by zrovna vadilo to, že nemá zabudované nahrávání PVR.

https://www.datart.cz/televize-tcl-40l5 ... _wcB#popis
Přílohy
Sluchátka u TCL.jpg
Sluchátka u TCL.jpg
Odpovědět

Zpět na „Poradna“