mam wc jika zeta a neviem ako ma byt spravne otočene tlačidl
Moderátor: Moderátoři
mam wc jika zeta a neviem ako ma byt spravne otočene tlačidl
A kutilmile - nelituju tě
Malé tlačí jen na hrazdičku, velké na tyčku (nebo naopak?).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Jednu super skúsenosť som mal s nejakou Talianskou skomoleninou, kedy plavák napúšťacieho mechanizmu dodaného výrobcom - musel by mať výšku hladiny vody aspoň 20cm nad nádržkou, aby ho uzavrelo... ale tam bol extrém, že nádržka bola "až moc" lichobežníkového tvaru a po zmontovaní to tak vychádzalo
Uhlom lichobežníkového tvaru nádržky vychádzal plavák hoodne nad nádrž. Bez "stavítok" a všetko z plastu
( pre názornosť princíp)
Aj slepí si vie nahmatať malý gombík, alebo veľký "dvojgombík" a vidiaci vidí.. je to len otázka zvyku. Tých systémov je strašne veľa druhov... každí má niečo "svoje", ako si výrobca vymyslel..
Na jednom splachovači mám len dvojgombík s dvomi tyčkami -uchytený na víku a otočiť sa dá hocijako spojenie so systémom splachovača tam nie je žiadne. Tyčkami sa zatláčajú "klapky" na vypúšťači. Ešte aj vypúšťač sa "dal" keď bol nový otočiť o 180° - teraz by som neskúšal po toľkých rokoch
Aj tak som viac naklonený systému Štart/Stop.