Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5
Moderátor: Moderátoři
Samsung S22C450, který mi s boxem někdy naběhne, někdy ne, zobrazuje po náběhu strongového GUI překryvné OSD s informací, že přijímá 1920×1080 a že by raději, aby zdroj posílal snímky 1680×1050 bodů (zmizí to až po dlouhé době).
Téžžž mě napadlo, že by možná stálo za úvahu založit téma s názvem např.: "Omyly, mýty a nesmysly, které se s dobou šíření internetem stávají hnedle pravdou". Ono to souvisí i s tímto boxem, viz -> Kombinovaný Strong SRT 2401 patří... (Bohumil Herwig)
Jak to autor myslel? Při opravě jsem si všiml, že je tam normální třívývodový kompaktní přijímač IR, ála TSOP1736! A ovladač Laudmann LM-367, se kterým jsem podnikal všechny "dálkopokusy" je normální vysílač s infradiodou.Přepínání obstará tlačítko na dálkovém ovladači pracujícím na radiové frekvenci (RF) a pokud jste si box umístili za televizorem jako já, možná narazíte na to, že signál bude mít co dělat, aby prošel na přijímací člen.
Apropos - že je ten box "soft", více, než je zdrávo, si myslím skoro od začátku. Nepočítačovec by s ním příliš (intuitivně) neuměl. A např. rychlé přepínání voleb skrze "CH[+]" funguje tak, že (začínáme-li např. na pětce) naskočí po dvojí inkrementaci 6, 7, 8 a po určité době latence se vrátí na 7. Včetně změn v části textu EPG (aktuálního pořadu) - tedy toho, co vidíte za číslem předvolby. Působí to dost rušivě.