Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
judeware

#121 Příspěvek od judeware »

Stěžoval jsem si, že se ten Strong 2401 nějak špatně spouští. Asi je to nějakou interakcí mezi výstupem HDMI a vstupní částí displejů. Samsung 245B umí až 1920×1200 a funguje defacto vždycky. Po připojení napájení zobrazí do 8sek. logo "amlogic" v zaobleném čtverci, na 18. sekundě problikne, zobrazí znovu onen čtverec a za necelou sekundu potom logo android (zde odpadají monitory menších úhlopříček - Samsung S22C450, SyncMaster 932B), přes které přejíždí světlý proužek a po cca 40sek. naskočí grafické rozhraní. Se Samsungem 245B funguje i přechod do standby a zpět (rozchodil jsem pár tlačítek s ovladačem Laudmann LM-367, režim SAT, "kód 054").
Naposledy upravil(a) judeware dne 16 srp 2025, 15:08, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#122 Příspěvek od rnbw »

Tieto kramy casto funguju spravne len s televizormi (tzn. televizne rozlisenie a HDMI mod so zvukom, nie DVI).
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od RayeR »

Snad vetsina monitoru s nativnim 1920x1200 by mela normlane zobrazit 1920x1080 1:1 s cernymi prouzky nahore a dole....
rnbw

#124 Příspěvek od rnbw »

Nejde o to, co zobrazia. Ide o to, co ten kram precita z EDID a ako sa zachova.
Cinan je rad, ze to vobec nabootuje. Na testovanie nie je cas..
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od RayeR »

Jo takle, na to by asi pomohla naka krabicka "fake EDID" s I2C EEPROM, kde si muzes nahrat co chces...
judeware

#126 Příspěvek od judeware »

Včera večer už fungoval i příjem DVB. :aplause: Zkusil jsem ovládání klávesnicí a zabralo to. Myší jsem zvolil režim "DTV" a přes různé experimenty a bádání, co která klávesa v konkrétní chvíli způsobí, jsem se k cíli nakonec dostal. Číselné klávesy (nikoliv numerický blok vpravo) = příslušná předvolba, šipky do stran = hlasitost, Page Up/Down = CH[+]/CH[-]... Některá eF slouží k přechodu do režimu teletextu, zobrazení vlastností programu (na běžném ovladači kl. "i"), ke změně režimu TV/R atd. Klávesa Menu (vedle Alt Gr) vyvolá menu, jako na ovladači (jak jinak). Zabýval jsem se jen položkami, které vedou k editaci programů (mazání, přesun). Používají se šipky, ESC (= zpět), Enter (= do submenu, resp. výběr -> ✔) K mazání je třeba vybrat program(y) => ESC => potvrdit Ano (šipkami, Enter). Obdobně při přesunu - nejprve výběr (víc položek jde téžžž, např. chceme-li 12, 15, 25 přesunout na 3, stanou se z nich programy 3, 4, 5), potom šipkami najet NAD cílové číslo předvoby, stisknout F5, řádek se odbarví a změní v linku nad řádkem s původním názvem a číslem předvolby => potvrdit Ano (šipkami, Enter). Pří přechodu k ladění se rozlišuje přechod do sumenu pro sat., resp. DVBT/T2. Nefungoval režim ručního ladění, ohlásilo to "žádná služba". Automaty většinou nesnáším, anžto v jižních Čechách vznikají duplicity (na Písecku se dá v nejlepším případě chytat Cukrák, Kleť (resp. Vimperk), Sušice, Javořice (resp. Tábor-Radimovice, dnes min. význam). V tomhle případě ovšem box duplicity nedělá, jak jednou naladí multiplex ČT (K26, u nás bída bíd), už mi čétéčtové programy z Kleti (K39) do seznamu předvoleb nezařadí. Musel jsem opakovat mazání, pak automatické ladění a kon. IEC ve vhodných momentech odpojovat a zapojovat, aby bylo naladěno jen to, co chci (na Písecku ideálně K22, 27, 30, 39). V menu je něco česky, něco anglicky.

Samsung S22C450, který mi s boxem někdy naběhne, někdy ne, zobrazuje po náběhu strongového GUI překryvné OSD s informací, že přijímá 1920×1080 a že by raději, aby zdroj posílal snímky 1680×1050 bodů (zmizí to až po dlouhé době).
Přílohy
IMG_0425.JPG
práce s DVB-T2, Strong 2401 (plus klávesnice USB)
práce s DVB-T2, Strong 2401 (plus klávesnice USB)
judeware

#127 Příspěvek od judeware »

Zapomněl jsem dodat, že některé kroky vyžadují zadání kódu (implicitně 1234 a Enter, jde o čísla v horní řadě nad QWERTY, zadávají se bez Shift).

Téžžž mě napadlo, že by možná stálo za úvahu založit téma s názvem např.: "Omyly, mýty a nesmysly, které se s dobou šíření internetem stávají hnedle pravdou". Ono to souvisí i s tímto boxem, viz -> Kombinovaný Strong SRT 2401 patří... (Bohumil Herwig)
Přepínání obstará tlačítko na dálkovém ovladači pracujícím na radiové frekvenci (RF) a pokud jste si box umístili za televizorem jako já, možná narazíte na to, že signál bude mít co dělat, aby prošel na přijímací člen.
Jak to autor myslel? Při opravě jsem si všiml, že je tam normální třívývodový kompaktní přijímač IR, ála TSOP1736! A ovladač Laudmann LM-367, se kterým jsem podnikal všechny "dálkopokusy" je normální vysílač s infradiodou. :?: Tak čo to tárá o tom, že je ovladač rádiový???
rnbw

#128 Příspěvek od rnbw »

Keby bol radiovy, tak bude fungovat za televizorom bez problemov. Niektore TV boxy skutocne taky ovladac maju - moze to byt zatvorene v skrinke pod projektorom.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od RayeR »

Jo, uz jsem nake DO s RF - neco na 2,4GHz potkal. Neni to bluetooth ale nejaky narrowband ala CC25xx...
judeware

#130 Příspěvek od judeware »

Každopádně strkat box do takových míst je stejně nepraktické, jako mít v ložnici "neviditelně" umístěný budík. Při nočním intermezzo na WC chci vidět, kolik je hodin a ne, že budu muset rozsvěcet a hledět přírodavíkam. A autor článku vyrobil mejlku více, než malou, anžto jak zaznělo, rádiově ovládaný box by za televizorem musel poslouchat naprosto bez potíží.

Apropos - že je ten box "soft", více, než je zdrávo, si myslím skoro od začátku. Nepočítačovec by s ním příliš (intuitivně) neuměl. A např. rychlé přepínání voleb skrze "CH[+]" funguje tak, že (začínáme-li např. na pětce) naskočí po dvojí inkrementaci 6, 7, 8 a po určité době latence se vrátí na 7. Včetně změn v části textu EPG (aktuálního pořadu) - tedy toho, co vidíte za číslem předvolby. Působí to dost rušivě.
rnbw

#131 Příspěvek od rnbw »

Na budik potrebujes vidiet, ale na box bez displeja nie. Ked ho mas za hlavou pri projektore, tak uz vobec.
kejki

#132 Příspěvek od kejki »

Podíval jsem se na recenze toho strongu a kromě verze stabilního FW tam je jen spousta stížností.
judeware

#133 Příspěvek od judeware »

Na obecné experimentování a testování různých placek se bude hodit. Věnoval jsem mu jen čas, zdroj mám ze zásob, datový kabel téžžž. Jako zkušenost to za to stálo.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od workhard »

Baterky z jednorázových cigaret moc nesbírám, ale teď jsem narazil na zajímavou edici.
Přílohy
baterecka.jpg
accu
accu
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od RayeR »

Mi prijde bezna, mam nakuchano desitky, kapacita byva 400-600mAh, vetsinou jsou pobnabiti celkem v kondici. Na napajeni neceho nenarocneho...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“