Připojení Samsung A15 k notebooku pomocí kabelu USB

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
maxijaroslav

Připojení Samsung A15 k notebooku pomocí kabelu USB

#1 Příspěvek od maxijaroslav »

Pokusil jsem se připojit tento telefon na nb. a nepodařilo se mi přenést fotografie. telefon signalizoval nabíjení, ale nenašel jsem nikde možnost nastavit přenos dat USB, takže nb. ho "neviděl".
Můžete někdo poradit správný postup?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hubert_79 »

V notebooku běží co za operační systém? Každopádně bych zkusil jiný kabel; při připojení by se mobil měl zeptat, zda povolit přístup.
Ve Win se mobil nenahlásí jako další písmenko disku, ale měl by být vidět v "Tento počítač" v oddíle "Zařízení a jednotky".
Další předpoklad je, že mobil k PC připojuješ odemčený.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
masar

#3 Příspěvek od masar »

Koukni na toto video.
:wink:
maxijaroslav

#4 Příspěvek od maxijaroslav »

V nb běží patrně Win10. Při připojení se tlf na nic neptal a jen se začal nabíjet. Jako další zařízení na nb vidět nebyl...
Není ani můj nb, ani telefon - jen jsem byl požádán o pomoc-
Na video jsem se podíval, zkusím ho majiteli doporučit.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jjilek »

Asi všechny Samsungy to mají podobné. Po připojení kabelu k MT a PC táhnout na mobilu prstem shora dolů, objeví se dotazy. Poté na USB povolit přenos souborů nebo fotografií. Teprve potom se ve Win10 nebo 11 objeví adresář mobilu.
Už to tady bylo, jen pro jiný Android na jiném mobilu. Ale postup je vždy stejný:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ot#1269109
Ivan_01

#6 Příspěvek od Ivan_01 »

nie je to tak, poslednú dobu, zrejme po najakej blbej aktualizácii prenos nefunguje. Mám v rodine 2 ks, v práci ďalšie 2 (kolegovia) a nefunguje ani jeden, prípadne raz ide, raz nie. Väčšinou nie.
Zaky

#7 Příspěvek od Zaky »

Nebo je v háji konektor v telefonu, to se taky děje dost často. Každopádně to chce kvalitní USB kabel a zapojovat radši dozadu PC rovnou do desky bez káblíků, co vedou k předním portům. U NTB vyzkoušet všechny porty.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
pocitujlasku

#8 Příspěvek od pocitujlasku »

Skus iny kabel, ja mam A12 a mne sa po pripojeni na mobile zobrazi volba, ci chcem povolit pristup k suborom.
No vidis, a tak si sa bal
josef_novak

#9 Příspěvek od josef_novak »

Předpokládám, že i Samsung by měl mít v menu pro vývojáře možnost výchozího nastavení po připojení kabelu.
Přílohy
usb-def.jpg
usb-def.jpg
Hape
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hape »

Sice mimo téma, ale já jsem začal používat pro přenos videí a fotek z mobilu s Androidem do PC s Win10 funkci Sdílet > Quick Share. Je to založené na přenosu pomocí Bluetooth a po nedávné aktualizaci mi to chodí bezchybně.
maxijaroslav

#11 Příspěvek od maxijaroslav »

Pokus o připojení na Bluetooth proběhly také a také neúspěšně. Počítač sice telefon "připojil" ale nepodařilo se žádný přenos dat - střídavě se odpojoval počítač nebo telefon. Pořád se objevovala možnost připojení, ale po jeho provedení a načtení toho obrazce se nic nestalo.
misocko

#12 Příspěvek od misocko »

mam A15. Pripojim kabel. Dá mi možnosť vybrať čo chcem (prenos, nabijanie ...).
Aj keď omylom dám nejaku hluposť , proste si stiahnem dole lištu (prst hore na displej a potiahnuť smerom dole) kde mám zas menu pre USB a vyberem čo chcem
Hape
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hape »

maxijaroslav píše:Pokus o připojení na Bluetooth proběhly také... ...ale po jeho provedení a načtení toho obrazce se nic nestalo.
Tak to se asi pokoušíte o jiné spojení, než mám na mysli. Já používám Quick Share od Googlu a to po mně žádné načtení obrazce nepožaduje. Ale musí být na PC nainstalováno.
Sice jsem s tím dříve měl také problémy, že mobil nenalézal PC a nalezl ho až po vypnutí a zapnutí BT na PC, ale někdy nedávno proběhla nějaká aktualizace a od té doby s Quick Share na PC ani v mobilu nemám problém. Jakmile jsem s mobilem blízko PC a pomocí Quick Share z něj chci poslat na PC soubor, tak jej bez přemlouvání nalezne a přenos proběhne.
masar

#14 Příspěvek od masar »

maxijaroslav píše:V nb běží patrně Win10...
Není ani můj nb, ani telefon - jen jsem byl požádán o pomoc-
Na video jsem se podíval, zkusím ho majiteli doporučit.
Z tvých vyjádření není jasné, zda ten mobil a notebool máš fyzicky k dispozici nebo ne. Chvíli tak a chvíli jinak. Rozeznat Win10 snad není problém a provést výše popsané změny v nastavení mobilu také ne.
OS Android si pro přenos souborů mezi mobilem a pc přes USB vystačí bez jakýchkoliv aplikací.
:wink:
maxijaroslav

#15 Příspěvek od maxijaroslav »

Aha.
Mobil i ten nb mám k dispozici u přátel, takže ne u sebe. A snažím se tam pomoci. Zítra patrně zkusím jiný kabel USB, případně ten Quick Share.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“