O umělém zastarávání (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
- martinkopp
To prosím neber jako řečnickou otázku, ale přepni si parametr na "tutová věc". Mrdkošrot byl, je i nejspíš i dál bude tím nejhamižnějším hajzlem, kterej předčí i Andyho Bureše a další parazitický jedince, kolektivně přisátý k zatím ještě nalitýmu cecku veřejnejch financí ... Malýho měkkýho neživí jednotlivci, malýho měkkýho živí korporáty, kterým není dost drahý každý dva roky měnit železa a každý tři systém, když na to dostanou dotaci z peněz nás všech formou odpočtu daní na investice ... A kde potom ty prachy končí ? V bezedný kešeni malýho měkkýho, kterej z ní tu a tam povytáhne tuhle melounek, támhle dva "na charitu" a "na dobročinnost". Že ale na každej takhle veřejně demonstrovanej dobročinnej melounek připadá minimálně dvacet dalších, stopenejch pod hladinu hnusu, o tom už nikdo nemluví ...AZK401 píše:... ale když mi ke dvouletýmu počítači MS napíše, že do něj W11 nepůjdou a na W10 mi končí za chvíli podpora, tak to naštve. Zvlášť, když žádnou z těch "pokrokových" funkcí W11 nepotřebuju. Teď někdo nabízí SW se kterým jde to omezení obejít a W11 instalovat i na starší počítač - to budí podezření, jesrli Gates neskrývá pod praporem pokroku obyčejnou hamižnost.
https://www.chip.cz/sikovny-nastroj-obe ... .sznhp.box
A kutilmile - nelituju tě
- jardafiala
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Mám služební noťas Win 10 64bit, Ryzen 5, RAM 8 GB, SSD a je to skoro slabé. Takový outlook, průzkumník nebo word jsou na takové konfiguraci už opravdu pomalé (hlavně outlook, to je opravdu katastrofa). Kolega mi vysvětloval, že takový počítač je slabý a k ničemu, že to chce RAM aspoň 32 GB (na ten word).rnbw píše:Keby si tam mal 2GB RAM a SSD, tak to 32-bitove Windows 10 zvladne uplne bez problemov (pre 64-bit to chce 4GB).
Pro navigaci používám starou nokii (doživotní licence na mapy) - ano, funguje to, mapy před cestou aktualizuji přes wifi. Jsem na to zvyklý, funguje perfektně, tak proč ne.
Před časem odešla baterka v akučce. Mám ji taky cca 10 let. Protože aku se už neprodává, koupil jsem tři 18650 a vyměnil je. A funguje dál.
Ve staré práci mi chodila 386 jako print server - na linuxu. Běžel osm let! Než chcípla tiskárna.
provozovat stará wokna na starém HW lze. Ale chráním je firewallem (ne tím wokenním). Jinak je alternativa linux.
A kromě toho existují případy, kdy to jinak nejde - pc ovládá nějaké zařízení. A neběží to pod virtualizací.
Mobil měním cca 1x za pět let, přičemž odmítám dávat za něj víc než 5t. Můj aligátor za 2,5t mi vydržel 6 let. Doteď mám v šuplíku stále funkční 3310, 3410, 6150. Stačí nabít a vložit SIMku.
A co se mrkvošrotu týče - můžem si za to sami. Vzpomeňte si na visty - nikdo je nepřijal. A donutilo to mrkvošrot tento systém opustit. Následující W7 mohly běžet na prakticky stejném HW, jako XP. Doufal jsem, že stejné odmítnutí přijde i s W8 (W10), nestalo se. Bohužel.
Různého balastu ve woknech přibývá s každou novou verzí. A bude hůř.
A co se W11 týče, je to hrůza hrůz. I když je při instalaci od balastu důkladně pročistím, po nějaké aktualizaci se tam natáhne zas. První spuštění aplikace (např. SAP) trvá 11! minut. V procesech je, jen se nezobrazuje. Další spuštění je už OK. Slovy klasika - je to hnus velebnosti.
A k rychlosti spouštění - mám historický kus MB s chipsetem 440BX (procesor ve slotu A, 660@990), na něm W98. Start do plna je za 7! vteřin (13 vteřin se sítí).
https://www.theregister.com/2025/04/16/ ... cpu_spike/
A ten akoze novy je este horsia nepouzitelna sracka.