O umělém zastarávání (odděleno)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
martinkopp

#16 Příspěvek od martinkopp »

Takže bych správně měl koukat na Color110, která mi pořád ještě funguje?
Tak to pěkně děkuju.

Co máš za dvouletý počítač že ti na něm nejde w11?
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

AZK401 píše:... ale když mi ke dvouletýmu počítači MS napíše, že do něj W11 nepůjdou a na W10 mi končí za chvíli podpora, tak to naštve. Zvlášť, když žádnou z těch "pokrokových" funkcí W11 nepotřebuju. Teď někdo nabízí SW se kterým jde to omezení obejít a W11 instalovat i na starší počítač - to budí podezření, jesrli Gates neskrývá pod praporem pokroku obyčejnou hamižnost.
https://www.chip.cz/sikovny-nastroj-obe ... .sznhp.box
To prosím neber jako řečnickou otázku, ale přepni si parametr na "tutová věc". Mrdkošrot byl, je i nejspíš i dál bude tím nejhamižnějším hajzlem, kterej předčí i Andyho Bureše a další parazitický jedince, kolektivně přisátý k zatím ještě nalitýmu cecku veřejnejch financí ... Malýho měkkýho neživí jednotlivci, malýho měkkýho živí korporáty, kterým není dost drahý každý dva roky měnit železa a každý tři systém, když na to dostanou dotaci z peněz nás všech formou odpočtu daní na investice ... A kde potom ty prachy končí ? V bezedný kešeni malýho měkkýho, kterej z ní tu a tam povytáhne tuhle melounek, támhle dva "na charitu" a "na dobročinnost". Že ale na každej takhle veřejně demonstrovanej dobročinnej melounek připadá minimálně dvacet dalších, stopenejch pod hladinu hnusu, o tom už nikdo nemluví ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

To znamená , že seš hloupej , na Slovensku nyní odhalují dobročinnost při sbírkách . Vybereš 4 mio a rozdáš 8 mio . Musíš se Karle ještě mooooc učit . Jak říká můj synovec , nezáviď . :lol:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hubert_79 »

EKKAR píše:...
Měl ses líp učit a mohl jsi k tomu cecku být přisátý taky. Jinak ten špalek jsi opsal ze své diplomky na katedře ekonomie vysoké školy života?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
jardafiala

#20 Příspěvek od jardafiala »

Chtěl bych znát nějaký OPRAVDU ROZUMNÝ důvod proč bych měl měnit NTB Amilo Pro V3545 a win7 za jiný když ho používám na mail, bankovnictví, mapy.cz, aukro, balíkovnu, ali, ukládání fotek a podobně.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hubert_79 »

Důvod není, prostě to používej. Ovšem jestli do toho nezáplatovaného systému chytíš vejra díky chybě třeba v W10/W11 opravené, tak se pak nediv.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Keby si tam mal 2GB RAM a SSD, tak to 32-bitove Windows 10 zvladne uplne bez problemov (pre 64-bit to chce 4GB).

Nehovoriac o tom, ze na web a fotky Windows ani nepotrebujes.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jjilek »

kejki píše: Když je tu zase OT, dneska chip zveřejnil článek o nástroji, jak instalovat W11 na nepodporované železo.
Když ono to na některých deskách docela dobře funguje a je to spolehlivější a rychlejší, než původní Win 10. :)
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Koho zaujima nejaky Chip? Je toho davno plny internet.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od jjilek »

Je pohodlnější použít co je vyzkoušené a ověřené, a skutečně jede.
Mahoney

#26 Příspěvek od Mahoney »

To jako když ti stát povolí na některým dálničním úseku 150km/h, tak tam nebudeš smět vyjet s autem, který má maximálku "jen" 140km/h ????
Ještě navíc jenom v dubnu :)
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Lukas-Peca »

rnbw píše:Keby si tam mal 2GB RAM a SSD, tak to 32-bitove Windows 10 zvladne uplne bez problemov (pre 64-bit to chce 4GB).
Mám služební noťas Win 10 64bit, Ryzen 5, RAM 8 GB, SSD a je to skoro slabé. Takový outlook, průzkumník nebo word jsou na takové konfiguraci už opravdu pomalé (hlavně outlook, to je opravdu katastrofa). Kolega mi vysvětloval, že takový počítač je slabý a k ničemu, že to chce RAM aspoň 32 GB (na ten word).
rnbw

#28 Příspěvek od rnbw »

Outlook je katastrofa bez ohladu na HW.
32GB na Word je 🤐.
DukeNuke

#29 Příspěvek od DukeNuke »

Já bych řekl, že je to podle vkusu každého soudruha. Osobně se nerad zbavuji funkčních věcí, i když jsou "morálně" zastaralé. Třeba:
Pro navigaci používám starou nokii (doživotní licence na mapy) - ano, funguje to, mapy před cestou aktualizuji přes wifi. Jsem na to zvyklý, funguje perfektně, tak proč ne.
Před časem odešla baterka v akučce. Mám ji taky cca 10 let. Protože aku se už neprodává, koupil jsem tři 18650 a vyměnil je. A funguje dál.
Ve staré práci mi chodila 386 jako print server - na linuxu. Běžel osm let! Než chcípla tiskárna.
provozovat stará wokna na starém HW lze. Ale chráním je firewallem (ne tím wokenním). Jinak je alternativa linux.
A kromě toho existují případy, kdy to jinak nejde - pc ovládá nějaké zařízení. A neběží to pod virtualizací.
Mobil měním cca 1x za pět let, přičemž odmítám dávat za něj víc než 5t. Můj aligátor za 2,5t mi vydržel 6 let. Doteď mám v šuplíku stále funkční 3310, 3410, 6150. Stačí nabít a vložit SIMku.
A co se mrkvošrotu týče - můžem si za to sami. Vzpomeňte si na visty - nikdo je nepřijal. A donutilo to mrkvošrot tento systém opustit. Následující W7 mohly běžet na prakticky stejném HW, jako XP. Doufal jsem, že stejné odmítnutí přijde i s W8 (W10), nestalo se. Bohužel.
Různého balastu ve woknech přibývá s každou novou verzí. A bude hůř.
A co se W11 týče, je to hrůza hrůz. I když je při instalaci od balastu důkladně pročistím, po nějaké aktualizaci se tam natáhne zas. První spuštění aplikace (např. SAP) trvá 11! minut. V procesech je, jen se nezobrazuje. Další spuštění je už OK. Slovy klasika - je to hnus velebnosti.
A k rychlosti spouštění - mám historický kus MB s chipsetem 440BX (procesor ve slotu A, 660@990), na něm W98. Start do plna je za 7! vteřin (13 vteřin se sítí).
rnbw

#30 Příspěvek od rnbw »

M$ sam potvrdil, ze Outlook je na <>:
https://www.theregister.com/2025/04/16/ ... cpu_spike/
A ten akoze novy je este horsia nepouzitelna sracka.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“