Toho se nikdy nedočkáš. Když jsem kupoval před 8 lety naposled 50l distribučku hélia 48, tak stála 10 000,-. A cena stále stoupá. Problém je, že hélia jsou omezený zdroje a hlavně že je nerecyklovatelný, co se vytěží a uteče do vzduchu, projde atmosférou a zmizí ve vesmíru. Takže jeho zásoby jednou zcela dojdou.Zmije píše: To bude bezva až se do rádia místo baterek bude cpát lahvička s tekutým héliem, představoval bych si to ve formátu bombičky na sifón
jednoduche fm radio
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tím myslím tunery laděné otočným kondenzátorem, nebo varikapy.
U tunerů laděných změnou indukčnosti to je nesrovnatelně komplikovanější a málokdy to vede k uspokojivému výsledku.
Ale, jak píšu, použij hledání, už to tu bylo a bylo toho dost.
Ta stupnice by mi pak ani nevadila.
Ta stupnice je i pro jine pasmo, mam tam uvezeno Strasburk, Viden, Graz, Saarbruecken a jine. Je to take stare radio…
To s tim radiem co chci bastlit to plati, to budu pres svatky vice studovat, nektere si zvolim a kde se bude dat objednat, objednam.
- martinkopp
Ty názvy byly platný v dřevních dobách rádyjovješčáňyja, když veřejný rozhlasový vysílání álias "broudkástink" provozovaly stanice vysílající na dlouhejch a středních vlnách. Ty pak byly přijímatelný na stovky a někdy i tisíce kilometrů. V tý době se zásadně vysílalo pouze amplitudově modulovaným signálem, přijímatelým pomocí sluchátek s vysokou imprdelancí doslova jen na holej oscilační obvod doplněnej anténou, uzemněním a detektorem z krystalu leštěnce olovnatýho čili galenitu.dusan94 píše:...
Ta stupnice je i pro jine pasmo, mam tam uvezeno Strasburk, Viden, Graz, Saarbruecken a jine. Je to take stare radio…
....
A kutilmile - nelituju tě
- martinkopp
Si4362, je to podle mého názoru celkem povedený RF SDR příjimač. Umí mj. GFSK/GMSK modulaci, mimo běžné funkce příjmu dokáže příjimat i dekódovat přímo packety kde se dají nastavit jeho části jako preamble, sync word, CRC atd. až do takových detailů jako seed a polynom u CRC apod. Přijaté data z packetu uloží do FIFO a vyvolá přerušení nastavitelné na některý z jeho GPIO že bylo něco korektně přijato. MCU to pak už má jak na talíři a nemusí se srát s dekódováním. Chipy mám objednané, takže praktické zkušenosti zatím nejsou.
Tohle je ale jen jako příklad jednoduchosti a možnosti přeladění této technologie, uváděná citlivost je u šířky pásma jako v FM samozřejmě nesmysl.