Linux: Nespouští se mi xfwm4 při startu xfce4
Moderátor: Moderátoři
Ale dyť už to zase funguje, stačilo ten wm pustit ručně a už se zase spouští automaticky. To je jako když se mi přestane automaticky spouštět při náběhu X jabber, i když je spuštěný při vypnutí, musím ho spustit ručně a za pár dní se zase začne spouštět automaticky. Nechápu to, asi nějaký kouzla.asdf píše:Hmm. Tak hledám, hledám a moc se v tom nevyznám. Napadá mě akorát reinstalace, ale to asi nechceš slyšet.
V domovském adresáři by měl být soubor ".xsession-errors", tam by se měly tyto chyby zapisovat, ale ten se vytváří nový vždy při spuštění a zůstává pouze jeden předchozí.
Pokud se něco změnilo, tak spíše v domovském adresáři.
Do /etc a /usr většinou běžný uživatel nemůže zapisovat. Záleží na nestavení přístupových práv. Mohl do toho zapsat systém, ale ten bez vědomí uživatele (nebo správce) zapisuje pouze do několika souborů, u mne "resolv.conf" a "adjtime" v /etc. Datum (čas) změny nebo modifikace by to mělo přepsat, takže tady bych problém nehledal.
Doplněno:
Ještě mne napadlo, že by mohl být problém v nějakém souboru tvořící vyrovnávací soubor (cache) nebo v dočasném souboru v /tmp.
Edit: Ve /var/log/messages jsem našla hlášku o xfwm4 ze včerejšího večera z okamžiku, kdy jsem vypínala PC:
Kód: Vybrat vše
kernel: traps: xfwm4[1192] trap int3 ip:b6dc8b27 sp:bfc24890 error:0 in libglib-2.0.so.0.7000.3[b6d82000+9b000]