Hlavni jistič přídavné vodiče
Moderátor: Moderátoři
Hlavni jistič přídavné vodiče
- vasekpetr1
Pokud ne, tak černý odběr?
Stejně na to budeš potřebovat revizi, tak hledej, kam to vede, protože pokud je to na přívodu, tak je to neměřená část a to ti ČEZ nepřipojí.
Příprava na HDO by měla mít u elměru svůj vlastní jistič nízké hodnoty.
Schema.
Čerpáno odsud.
- feliz_navidad
Vždy je rozhodující, co uvádí výrobce v dokumentaci k jističi. Nevím o tom, že by některý povoloval použití 2 vodičů s různým průřezem.bu2520 píše:Navíc u starého bakeliťáku byla ta jednička pod šroubkek u nového jističe je v jedné svorkovnici s větším průřezem, což si nejsem jist jestli normy dovolují a kontakt bude bezpečný.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- vasekpetr1
Odbočka vývodu - elektroměr, fáze ovládání tarifu
Pokud jsou oba jističe modulové a vedle sebe, na přívodu je vhodné použít propojku (např. Eaton EVG-1PHAS/2MODUL), nebo odřezek delší lišty.
Vývod lze odbočit přídavnou svorkou, jak uvedl Celeron. Ale přímé připojení je k vidění docela často. Slabší vodič se "otupluje" (1-2× přehne), aby spolehlivě držel. Aspoň u stávajících starších ER to zatím nikomu nevadilo.
- vasekpetr1
Ale je to nějaký divný, Eaton a Schracky mají pevnou a pohyblivou část svorek taky jen rovný. Ale ty mají propojovací lišty pod hlavičkama šroubů.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
(Myslím, že elektroměrových rozvaděčů už jsem namontoval docela dost. Poslední cca před týdnem.)
Vasekpetr: Ne jenom zkratovka, ale i další vlastnosti, třeba plombovací otvory. Distributoři mají myslím jmenovité seznamy schválených typů jističů, jiné se použít nemohou.
- vasekpetr1
Prostě je dobré, si ty připojovací podmínky ČEZu přečíst.
- vasekpetr1