Výběr vysavače

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
vrky

Výběr vysavače

#1 Příspěvek od vrky »

Dosluhuje nám ETA 414 draco. Známí mají ROWENTA(u) RO6477EA jsou s ním spokojení. Nástupce tohoto typu je ROWENTA Silence Force Allergy+ RO 7487 EA. Máme lino i koberce, bez zvířat, pokud nepočítám andulku. Oba typy mají v recenzích své plusy i mínusy. Máte někdo jeden z typů a jak jste spokojení?
tatramacek

#2 Příspěvek od tatramacek »

RO6477EA mám asi sedm let. Tichý, výborný vysavač.. Jediné, co občas zazlobí je elektronika, která motor pustí do plných otáček bez plynulého rozběhu.
Audaces fortuna iuvat
samec

#3 Příspěvek od samec »

S 57dB môžeš vysávať o polnoci v panelaku. Ale 400W? Veď toľko mala stará sovietska Ракета.
:brakelamp:
tatramacek

#4 Příspěvek od tatramacek »

samec píše:S 57dB môžeš vysávať o polnoci v panelaku. Ale 400W? Veď toľko mala stará sovietska Ракета.
:brakelamp:
Máš pravdu, ze novější motory mají již 400W. Vyzkoušeno v elektru a ten sací výkon je velmi bídný.
Můj model o generaci starší má 750W a je příkladně silný
Audaces fortuna iuvat
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

Ono moc velkej "cuc" je taky naprd. Takovej vysavač mám doma, a hubice se strašně na všechno lepí, a člověk se s tim nadře jak vůl. Na domácí vysávání máme zde od kolegů doporučený Electrolux UltraSilencer, a naprostá spokojenost.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Slusny vysavac ma regulaciu vykonu. Ked sa mi nieco rozsype v noci, tak zapnem na minimalny vykon.
kejki

#7 Příspěvek od kejki »

Sandal píše:Ono moc velkej "cuc" je taky naprd. Takovej vysavač mám doma, a hubice se strašně na všechno lepí, a člověk se s tim nadře jak vůl. Na domácí vysávání máme zde od kolegů doporučený Electrolux UltraSilencer, a naprostá spokojenost.
A není to tou upravenou hubicí? Už se to tu řešilo.
samec

#8 Příspěvek od samec »

Stará sovietská Raketa s výkonom 400Вт mala kefu rozmerov asi 15x5cm. Kdežto napríklad už zakázaný Elektrolux UltraSilencer s výkonom 1200W má kefu rozmeru cca 30x10cm. Takže jak silnejší, tak slabší vysávač má primeraný ťah. Len s menším sa viac nabeháš, aby si povysával tú istú plochu.
pocitujlasku

#9 Příspěvek od pocitujlasku »

mam concept silencio, 700w, je tichy a mimo kobercov ho mam na min. a v pohode povysava aj kocurie chlpy (maine coon, takze doslova vysavam chumace), ked dam speci nadstavec a max tak tie chlpy vytaha aj z koberca.
No vidis, a tak si sa bal
PCmaniac99

#10 Příspěvek od PCmaniac99 »

Máme doma už 5 let Bosche a spokojenost, jediné co jsem opravoval byla hadice. Dělám s tím 1 ročně interiér mokrou cestou v autě, občas gauč mokrou cestou a pravidelné vysávání. Když jsem opravoval myčku tak se taky hodil... Těch 2100w příkonu je znát...
Sandal

#11 Příspěvek od Sandal »

kejki píše:
Sandal píše:Ono moc velkej "cuc" je taky naprd. Takovej vysavač mám doma, a hubice se strašně na všechno lepí, a člověk se s tim nadře jak vůl. Na domácí vysávání máme zde od kolegů doporučený Electrolux UltraSilencer, a naprostá spokojenost.
A není to tou upravenou hubicí? Už se to tu řešilo.
Nemůžu posoudit. Nevím jaká je upravená, a neupravená :nevim:
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
decmen

#12 Příspěvek od decmen »

Bratr má už druhý vysavač Miele C1, o ten první přišel při rozvodu, tak si hned koupil novej, má ho už víc jak 7 let a maká jako vzteklej. Řada C už ale není v prodeji, možná někde doprodej starých zásob, od letoška jsou nový modely.
Já mám už asi 25 let Vorwerk VK 136 a nic jinýho než Vorwerk mi nesmí do baráku. Všechno ostatní jsou jen vířičky prachu.
Hill
Administrátor

#13 Příspěvek od Hill »

Když nám dosloužil vodník Zelmer z roku 1998 (bez praní; 15 let služby, spotřeba 2 molitanové separátory a nakonec potřeba repase motoru) tím, že začal rachotit, občas se kousnul a vyrazil jistič, a nepodařilo se mi přijít na to, jak dostat ven motor bez poškození, abych vyměnil ložiska a dostal motor zpět, odvezl jsem ho do K+B a po zvážení, jestli downgrade z 2 kW příkonu na 700 W bude moc vadit, vyměnil za cyklonový Hoover XP71. Škoda, že ho už nikde v nabídce nevidím, slouží poctivě a stačí jak na koberce a matrace, tak na vinyl. Ale líbil se mi a první nápad bývá nejlepší.
Kdyby se jednou při vysýpání cyklonu nepodařilo ulomit pant, nestál nás dvanáctiletý provoz snad ani ty dva čistitelné filtry, které jsem koupil s novým cyklonem. Ty dva filtry a cyklon dobírkou ale nakonec přišly o jen dvě stovky levněji, než nový stejný vysavač, protože se inovovalo a tento model se zrovna doprodával s 50 % slevou.
Možná by se na prodejně našel i lepší, nevím. V tu chvíli mi to přišlo, jako nejlepší volba a nelituju. Jen si ho budu muset hýčkat, aby vydržel co nejdéle, nabídka současných modelů mě nějak neoslovuje.
Vánoční dárek od dětí IRobot už tu stojí odpojený s vyndanou baterkou, jak mrcha, protože nás před pár týdny ve tři ráno vzbudil hlasitým kecáním o ztrátě připojení. Když jsem do něj baterku vrátil, registraci se mi ani po několika hodinách pokusů nepodařilo obnovit - o každém hesle mi řekl, že platí jen 15 minut, ale přišlo i později, než po půlhodině. Čili registraci nemám obnovenou dodnes. Konečně - za ty dva roky sice něco poklidil, ale taková výhra to zase nebyla: víc kraválu, než práce, pod polovinu nábytku se stejně nevešel. Nevím, jestli se odhodlám znovu s ním ztrácet čas. Ještě pořád vypadá, jako pouze zaparkovaný v koutě, dětem jsme to zatím neřekli...
pocitujlasku

#14 Příspěvek od pocitujlasku »

vidis, ja mam xiaomi robota a ten mi vie povysavat aj bez pripojenia. polozim, stlacim gombik a ide. :-)
Aj tak na bezne rychle upratanie sa mi najviac osvedcila stara mechanicko-elektricka metla vileda (taka len s valcekom), len uz ma svoje roky a nemam cas ju poriadne vycistit a namazat.
No vidis, a tak si sa bal
Michal22

#15 Příspěvek od Michal22 »

Z.minulosti mám taky dobře zkušenosti s Electrolux Ultra Silence, ten měl tehdy myslím 900W. Povysaval všechno v pohodě, a tichý byl i na max. výkon.

Pocitujlasku- Xiaomi Krakena máme taky, ale kdybychom spoléhají jen na něj, musel by jezdit pořád. Takže jednou týdně velké vysávání, většinou o víkendu. Po něm ještě Xiaomi, aby dobral zbytek.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“