Má upgrade smysl
Moderátor: Moderátoři
- josef_novak
A zrovna Avast je brzda největší. A k tomu taky ještě největší panikář = má snad největší % zbytečnejch hlášek o potenciálních hrozbách, protože jako "hrozbu" indikuje kdejaký makro. Co se týče teplot, se synátorem děláme "lehkej durchpucunk" u kyždýho kompu v rodině zhruba 1x ročně = vysavač, štětec, demontáž krytů, ometení a ofoukání větráků a mřížek. Zhruba 1x za 2-2,5 roku se děje "generální durchpucunk", kdy kromě ofoukání a vymetení jdou dolů chladiče a umejvají se čipy a heat-sinky benzínem a dávají se fungl nový teplovodný pady a čerstvá pasta na dotykový plochy.DukeNuke píše:Každý antivir systém zpomalí.
A kutilmile - nelituju tě
- Vojtasko123
Ale spíš bych skutečně prohlédl kartu výkonu a podrobnosti ve Správci úloh - co Vám žere pozornost procesoru a co RAMku. Avast určitě odinstalovat.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem schválně vytáhl Dell s již poněkud diluviálním i5 M520 a 8 GB RAM (místo disku SSD) a desítky na tom jedou naprosto v pohodě, bez náznaků nějakého "zadýchávání se" a podobně.
Potom určitě pomůže vyčistit registry, ale to není práce pro každého.
Lepší procesor ti určitě pomůže, ale výsledek záleží pouze na tom, jestli to bude stíhat i sběrnice na desce s pamětmi. Daleko více pomůže SSD, protože spouštění dalších programů se výrazně zrychlí načtením z výrazně rychlejšího média.
Pokud můžeš, tak bych doporučil čistou instalaci OS.
- Vojtasko123
- Vojtasko123
Co je zase tohle za objev? Na svým pc se dvěma Win11 mám všechny disky MBR.Vojtasko123 píše:Jenže jsem doma našel jediné prázdné SSD na které windows 11 nainstalovat nejde protože má tabulku oddílů MBR.