Regulace amplitudy PWM signálu
Moderátor: Moderátoři
Mně to totiž připadá jako základní nepochopení principu přenosu informace pomocí PWM, kde na přijímacím konci stačí integrační RC-článek ke znovuobnovení původní proměnný amplitudy (analogovýho) signálu.
A kutilmile - nelituju tě
- martinkopp
Je totiž dost možné, že PWM o konstantních úrovních se nakonec integruje na stejnosměrné napětí, jehož velikost je úměrná střídě průběhu.
S měřením neelektrických veličin různými čidly mám tu čest poměrně často a vždycky na výstupu byla informace buď binární, nebo analogová. S ničím tak speciálním, že by to "po jednom drátě" posílalo obě současně, jsem se ještě nesetkal. Ono také vyhodnotit PWM, jejíž amplituda se pohybuje mezi 0,1 V a 10 V, není žádná holá tento...
Ale, samozřejmě, jestli to existuje, aspoň se poučíme.
Edit: martinkopp byl o pár sekund rychlejší.
Prostě změna amplitudy i činitele plnění současně mi nedává smysl, proto chci vědět, jaký je účel. A to co nejpodrobněji.
Jinak se nám tu zase rozjíždí věštění z křišťálové koule, které někdo snížil napětí PWM průběhu tak, že nefunguje.
- Dumitru
- Kontaktovat uživatele:
Ak si si istý že potrebuješ zrovna meniť amplitúdu PWM signálu, tak myslím si že digitálni potenciometer ako navrhoval/a lesana87 + operačný zosilňovač je najjednoduchšia cesta.bitak píše:Zdravím. Známý používá Arduino Mega mimo jiné pro generování PWM signálu. Frekvence 0-65kHz, střída 0-100 procent. Nyní by ještě potřeboval sw.měnit celkem přesně amplitudu v rozmezí 0-5V. Vůbec nevím, jak to řešit. Rád bych požádal řadu, jak na to. Předem děkuji

Softvérovo som to robil pomocou AD603 ale obavám sa že to je zbytočne komplikovane :

- feliz_navidad