Vtipy, vtipné články a odkazy IX

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kejki

#196 Příspěvek od kejki »

Celeron píše:To jsou stejný blbci jako kamióňáci, co se už pár a párkrát zašprajcovali v podjezdu trati u Škodovky v Hradci Králové. Jezdím tamtudy tak 1 x za 14 dní, ale už jsem to zašprajcování zažil třikrát. A to některejm přebejvalo víc než metr. Samozřejmě, půlka Hradce následně stojí.
Nechtěli projet pod mostem, vzal je proud a motory to nedaly.
Celeron

#197 Příspěvek od Celeron »

Karle, kdyby tam nebyl zákaz z obou stran nad 3,5 tuny a navíc před a za podjezdem zavěšený bouchací tyče na maximální výšku.
Něco podobnýho jako ty Běšiny bylo, nebo je v takovým esíčku na cestě Svitavy Brno poblíž Letovic.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
HF_Tech

#198 Příspěvek od HF_Tech »

I kdyby tam byla cedule s omezením výšky, tak to nepomůže.
Přílohy
Tunel a policajti.jpg
Tunel a policajti.jpg
EKKAR

#199 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:Karle, kdyby tam nebyl zákaz z obou stran nad 3,5 tuny a navíc před a za podjezdem zavěšený bouchací tyče na maximální výšku.
A ty si snad myslíš, že v těch Klatovech není žádná signalizace nízkýho profilu předem, značky nebo podjezdový "zástěry", který mají za úkol o nadměrně vysoký vozidlo hlasitě škrtnout? Na vlastní oči jsem tam viděl mongola točvolanta s rumunskou RZ, kterej tu "škrtací" rampu vesele projel a ještě se pochechtával - aby o půl kiláku taktak zastavil těsně před "gilotinou" ??? Já bych tohle řešil jednoduše - sebrat papíry, deportovat ze země s razítkem "Nežádoucí" a pro kamión ať si přijede jinej točvolant. Protože Čechů je mezi těma hříšníkama 0,000prd%. Ti spíš jezdí s přetíženýma soupravama, průjezdnej profil si hlídají líp.
Celeron dál píše:Něco podobnýho jako ty Běšiny bylo, nebo je v takovým esíčku na cestě Svitavy Brno poblíž Letovic.
Jenže to co myslíš, je u Sasiny a má podjezdnou vejšku 4,3m https://mapy.com/s/mofogakoma . Problém s průjezdem kamiónů tam není danej malou průjezdní vejškou, ale tím, že se tam dva proti sobě najednou nedokážou kvůli poloměru zatáčky vejít. Osobáky i kindrkamióny v poho, ale souprava a třeba i bus nad 8m dýlky už musí jednotlivě. U Běšin je to taky malej poloměr, ale ještě ke všemu je to tam nízký.

A dobrá zpráva pro všecky "dospělý" kamyjónisty - tenhle most za "ranžírem" v Český Třebový https://mapy.com/s/bokomobuba se v současnosti odbagrovává a bude se stavět novej, vyšší, aby se pod něj vešly všecky vozidla, co ho doposud musely objíždět přes Zádulky a Semanín. Důvodem je nedalekej kontejnerovej terminál METRANS, kterej plánuje rozšiřování kapacity a to už by pro ty dědiny na objížďce nebylo snesitelný. Výjezd zpod těch tunelů pod nádražím na silnici I/14 "u KORADA" se zároveň přestavuje na velkoprůměrovej kruhák s termínem dokončení 11.11.2025. https://mapy.com/s/lugelejave
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
HF_Tech

#200 Příspěvek od HF_Tech »

Já si nemyslim, já si dělám srandu.
O kousek dál byla donedávna v provozu mnohem sofistikovanjší past.
Přílohy
Viadukt.PNG
Viadukt.PNG
sis2

#201 Příspěvek od sis2 »

Jeden "mistr volantu" kdysi na cvičení oskalpovat anténní vůz soupravy RDM12. To když chtěl projet železniční podjezd, co byl o nějakých 30 cm vyšší než skříňová V3S-ka... Nějak "zabudol", že s dvojicí magirusů na střeše má o půl metru více ... a složil (tj. zešrotoval) je kompletně.
Yarda1

#202 Příspěvek od Yarda1 »

Není to tak dávno co si tady
https://maps.app.goo.gl/ZSE1sazk9ZWSGhdb7
týpek sundal s auta jízdní kola. Na vlastní oči jsem to viděl (ale až potom co se to stalo, jinak bych asi na něj zamával).
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Hill
Administrátor

#203 Příspěvek od Hill »

Zajímavé: včera jsem jel kolem a zrovna se tam všichni protáhli... takže stavebně to asi bude v pořádku.
Celeron

#204 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše:Jenže to co myslíš, je u Sasiny a má podjezdnou vejšku 4,3m https://mapy.com/s/mofogakoma .
Jo, to je ono. Ale všimni 1998. Není náhodou zvýšenej a nebo prohrabanej? Já tam tudy jel naposled snad za bolševika, pro mě je lepší Brno přes Čáslav a Havlbrod na dálnici u Jihlavy.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ok1hga

#205 Příspěvek od ok1hga »

tento podjezd je taky dobrý . . .
všimněte si těch rýh po stranách . . .
teprve před nedávnem pustili hlavní provoz kolem Svitav po novém obchvatu . . .
HF_Tech

#206 Příspěvek od HF_Tech »

bastliar

#207 Příspěvek od bastliar »

kokun

#208 Příspěvek od kokun »

Viadukt "tunelového typu" je i u nás. Vpravo je značka 3,1m a uprostřed: "jediné vozidlo 4,3m".
Nehodu tady si nepamatuju, ale stopy na oblouku podjezdu (po krajích) svědčí o opaku :o :)
Honza - kokúň

#209 Příspěvek od xsc »

Tak jeden takový chyták je i v Praze: https://mapy.com/s/kofoselera
EKKAR

#210 Příspěvek od EKKAR »

ok1hga píše:tento podjezd je taky dobrý . . .
všimněte si těch rýh po stranách . . .
teprve před nedávnem pustili hlavní provoz kolem Svitav po novém obchvatu . . .
Ten podjezd byl taky jedním z důvodů, proč je obchvat vedenej tak jak je. Jedno ze starších řešení počítalo s využitím starý silnice a s jeho přestavbou z klenutýho na trámcovej, aby byl stejně vysokej průjezd po celý šířce (viz ta Sasina Jirky Celerona). Jenomže to by zas znamenalo zásah do drážního tělesa a výluky dráhy a blábláblá, prostě podjezd zůstal jen pro místní a obchvat je o 50m vedle. Ale nádherně se to tam projíždělo, hezky z 90 (nebo co si kdo troufnul) to odbrzdit a s meziplynama poodřazovat až na podle chuti toho kterýho soudruha vytočenou dvojku, tou se protáhnout tím esíčkem pod dráhou a zas to roztáhnout do protisvahu s řazením vejš klidně až pod omezovačem ... A když bylo mokro nebo jinak "nasmrkáno" a na tý silnici nějakej mizera jézeďáckej nechal trochu hlíny, jój, to byla pastička ...!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“