Prosba o radu - multimetr

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Na UT603 chybaju male rozsahy - v tomto pripade hlavne 200pF.
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Ty vogo generálkoval jsem stovky lampradií a nikdo mi neřekl , že mám měřit kapacitu . :roll: :roll: naopak zde chybí jedna základní součástka a to je měřič izolačního stavu kondů . Já to měl udělané od táty . Je to velká doutnavka v serii s odporem tak 20kΩ , která dá i 10mA trvale a zdroj , já mám nyní regulovatelný do 1200V ss . Každý kondík před montáží prověřím . Formuji tím i elyty . Zapneš na elyt a vidíš . Po čase začne postupně doutnavka zhasínat a u dobrého kondu zhasne a zase se po nějaké době rozsvítí-blikne , dle kapacity a izolačního stavu .
Další věc je dva rámy z ocelového plechu , tak 3x30mm , rozměr rámu tak 400x400mm , mám dvě velikosti i menší tak necelých 300 na 300 . No na velká radia to nestačí a na to mám na rámu ještě pomocné nosníky na trafo , které je u velkých radií bokem .
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Lukas-Peca »

Tak by mě zajímalo, jak jsi bez měřáku na malé kondíky řešil špatný souběh oscilátoru se vstupem nebo rozladěné mefy. Poslední dobou jsem snad neopravoval rádio, kde by nebyl nějaký slídový kond špatný.

Jinak ta doutnavková zkoušečka je taky dobrá věc, ale dá se pracovat i bez ní.
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Asi s nimi špatně zacházíš . :lol: Jak dobrá , nevyhnutelná , pokud chci ručit za práci .
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lukas-Peca »

Pokud chceš ručit za práci, tak stejně všechny papírové kondy musíš vyměnit, jinak se to do týdne vrátí, i když je změříš jako dobré.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Jinak já tam míval odvinováky , hliníkové hrnky , keramické dolaďováky a tak .....
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Ty vogo generálkoval - píši - víš co to slovo znamená ??
Automaticky jsem osadil VŠECHNY filtráky a katodové elyty šmahem .
Však to bylo před až 50sáti lety pro lid , co poslouchal SE a HA . Dnes není proč to dělat . Já to generálkoval pro funkci , ne na poličku , takže kontrolu jsem měl velikou a dlouhodobou .
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Děsně jsem vydělával , celé toto tyátro bylo za dvě kila .
HF_Tech

#24 Příspěvek od HF_Tech »

Jo, tehdá bylo za 200KČS několik metrů piv....
HF_Tech

#25 Příspěvek od HF_Tech »

Zvážil bych multimetr UNI-T UT39E+ nebo UT139C a na měření indukčností bych si postavil přípravek podle ARádia.
Na 99procent oprav jsem si vystačil s UNI-T UT70A a UT70B a měření indukčnosti jsem při opravách prakticky nepotřeboval vůbec.
Hoblic

#26 Příspěvek od Hoblic »

Děkuji za rady. Máte pravdu, indukčnost není potřeba. Na základě Vašich rad to vidím na nějaký ten UNI-T. Jen je otázka který. Je jich nepřeberné množství. Ten ut890c vypadal dobře. Ještě mi padl do oka ut89x, zdá se mi o chlup lepší. Původně, dokud jste mi neporadili, jsem se rozhodoval čistě podle ceny a zamýšlel UT191E PRO. Ten je na horní hranici mého limitu. Co jsem ale pochopil, tak mezi ním a například 890c pro mou potřebu nebude příliš rozdíl. Ještě jednou moc děkuji.
martinkopp

#27 Příspěvek od martinkopp »

Na rady trolů typu BOBOBO nedej, ten dovede jen plácat. Alespoň nějaký měřák indukčnosti potřebovat vždycky budeš. Využiješ ho tak jednou za půl roku, ale pokud ho nebudeš mít když ho zrovna budeš potřebovat, tak jsi v... Indukčnost nijak jinak nezměříš.
samec

#28 Příspěvek od samec »

UT191E PRO má hlavne automatické prepínanie rozsahov, a to určite nechceš. To je pre ľudí, čo poriadne nevedia, čo chcú merať a nakoniec aj tak poriadne nič nenamerajú. Je to zbytočne predražené, pomalé a merá vždy niečo iné, len nie to, čo chceš ty. Ale má to svoju kategóriu zákazníkov, ktorí potrebujú super extra hyper futuristické, svietiace, blikajúce, cool, čím viac pružkov, tým viac adidas...
martinkopp

#29 Příspěvek od martinkopp »

Automatické přepínání je v pohodě, pokud měříš jednou 3V a pak zas 300, nemusíš neustále kvedlat přepínačem což leze na nervy a přepínač si tak za chvíli odděláš. Všechny kvalitní i špičkové multimetry ho mají, ale pokud si chceš nějaký rozsah fixnout nebo zvolit ručně, lze to samozřejmě udělat i u automatického. Brojí proti tomu jen ti, co ho na multimetru nemají, jak už to tak bývá :-) U LCmetru jsem ti to nedoporučoval, protože tam přepínání strašně dlouho trvá a zbytečně to zvyšuje cenu za krám který stejně vyhodíš až si koupíš můstek kde tato funkce samozřejmě je.
HF_Tech

#30 Příspěvek od HF_Tech »

Zkus se ještě mrknout na stránky www.zajic.cz a PE3/98 na stavebnici čítače s doplňkem pro měření kapacit a indukčností.
Mělo by to jít ještě postavit a něco se na tom naučíš.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“