Označovací směrníky na UTP kabely

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Označovací směrníky na UTP kabely

#1 Příspěvek od Celeron »

Lidi, co používáte na dodatečný označení už nalisovanejch UTP kabelů? Já jsem před dvěma roky použil tohle a ono se to nyní rozlepuje a houfně opadává. A taky je to zbytečně velký.
Prý na to jsou nejlepší nějaký zaklapávací "rakvičky" v principu stejný jako adresový štítky na kufry. Hledám na netu a nic toho typu nenacházím.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ransom

#2 Příspěvek od ransom »

Kdybys potřeboval jednorázově, můžu ti to vytisknout na žlutý plastový návlečky, případně na štítky pro vázání páskem. Používáme na rozvaděče popisovací systém od Weidmullera. Tiskne inkoustem a zapeče. Tisk je pak věčnej. Dolů to jde jedině odbrousit. Návlečka se nasazuje z boku a drží samosvorně. Ta na pásek se ohne podle kabelu.
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) ransom dne 21 kvě 2025, 06:40, celkem upraveno 3 x.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Cowley

#3 Příspěvek od Cowley »

Myslíš tohle ?
Vloží se štítek, zaklapne. Ohnou se křidýlka kolem vlastního kabelu a zajistí mini vázacím páskem.

Nebo existují čísla/písmena natištěná na PVC "C" materiálu, který se roztáhne a vloží na hotový kabel.
Něco jako toto.

Nebo bílá izolace, fixou popis a na to průhledná kancelářská páska.
martinkopp

#4 Příspěvek od martinkopp »

Osobně na značení používám 3 věci.
1) Cedulky vytištěné na tiskárně štítků. Oblepím tím kabel. Nerozlepuje se to ani v čínské verzi a odolévá vlhkosti. Nezvětšuje průměr kabelu při protahování otvory, průchodkami apod. Je s tím ale taková hloupá práce.
2) Nylonové vázací pásky jež mají na konci placku pro nápis nebo nálepku.
3) V poslední době se objevily štítky na suché zipy. Je s tím rychlá práce, dají se použít opakovaně a vcelku nevidím důvod proč by neměly držet dlouhodobě. Jen se musí popisovat ručně, štítky z štítkovací tiskárny na tom moc nedrží a vypadá to tak nějak infantilně.

Zadej na alíku třeba Cable Labels a najdeš tam uvedené.
Ty nasouvací po jednotlivých číslech nepoužívej, odpadává to.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Stitkovac Brother.
kejki

#6 Příspěvek od kejki »

Taky by se mi líbil víc P-touch. Jinak rakvičky jsou od Číňana https://www.temu.com/cz/balen%C3%AD-50- ... 03905.html
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Cowley píše:Myslíš tohle ?
Vloží se štítek, zaklapne. Ohnou se křidýlka kolem vlastního kabelu a zajistí mini vázacím páskem.
Jo, to je ono. Dokonce jsem je sehnal u nás na maloměstě, jeden elektromontážník je měl ve dvou velikostech zastrčený v hloubi skladu, prý to vůbec nepoužívá. Ale zdá se mě, že i ty nejmenší jsou na UTP dost velký, je to nejspíš určený na CYKY minimálně 2x1,5 , kterej má skoro 3 x větší průměr.

Ransome, díky, ale jednorázově je to dost neoperativní.

Martine, ty bindry s plackou znám, jenže je s tím problém. V mrazu se ty bílý za 2-3 roky rozsypou a v černým mrazuodolným se to na 99% nedělá.
Ty cetlíky se suchým zipem by byly dobrý ale v česku to zatím asi nikdo nevede. Nevíš, jestli na tom drží liháč na ruční popis a nebo to je taky do nějaký tiskárny?

Keiki, to je skoro to samý, co dával Cowley a co jsem nakonec sehnal já.

Díky všem za tipy.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Koaxiály i UTP popisuji přímo na plášť fixem na kabely NAPRO 3.584.
Po pár minutách to nejde setřít, drží to roky. Když kabelů zrovna netaháš desítky, aby sis to značení připravil, ani to nezdrží.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hape »

Kdyby se na to udělal nějaký přípravek, tak ty cetlíky se suchým zipem by se třeba dali popisovat něčím takovým: https://vi.aliexpress.com/item/1005006778762488.html
martinkopp

#10 Příspěvek od martinkopp »

Celeron píše: Ty cetlíky se suchým zipem by byly dobrý ale v česku to zatím asi nikdo nevede. Nevíš, jestli na tom drží liháč na ruční popis a nebo to je taky do nějaký tiskárny?
Liháč na tom normálně bez problému drží. Tady mají i "upgrade version" kde je zadní strana zalitá vrstvou něčeho, takže z toho jde liháč i smazat a možná na tom budou držet i nálepky ze štítkovačky. Tyhle ale doma nemám, takže budeš muset obětovat kilo a vyzkoušet to.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“