Označovací směrníky na UTP kabely
Moderátor: Moderátoři
Označovací směrníky na UTP kabely
Prý na to jsou nejlepší nějaký zaklapávací "rakvičky" v principu stejný jako adresový štítky na kufry. Hledám na netu a nic toho typu nenacházím.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Vloží se štítek, zaklapne. Ohnou se křidýlka kolem vlastního kabelu a zajistí mini vázacím páskem.
Nebo existují čísla/písmena natištěná na PVC "C" materiálu, který se roztáhne a vloží na hotový kabel.
Něco jako toto.
Nebo bílá izolace, fixou popis a na to průhledná kancelářská páska.
- martinkopp
1) Cedulky vytištěné na tiskárně štítků. Oblepím tím kabel. Nerozlepuje se to ani v čínské verzi a odolévá vlhkosti. Nezvětšuje průměr kabelu při protahování otvory, průchodkami apod. Je s tím ale taková hloupá práce.
2) Nylonové vázací pásky jež mají na konci placku pro nápis nebo nálepku.
3) V poslední době se objevily štítky na suché zipy. Je s tím rychlá práce, dají se použít opakovaně a vcelku nevidím důvod proč by neměly držet dlouhodobě. Jen se musí popisovat ručně, štítky z štítkovací tiskárny na tom moc nedrží a vypadá to tak nějak infantilně.
Zadej na alíku třeba Cable Labels a najdeš tam uvedené.
Ty nasouvací po jednotlivých číslech nepoužívej, odpadává to.
Jo, to je ono. Dokonce jsem je sehnal u nás na maloměstě, jeden elektromontážník je měl ve dvou velikostech zastrčený v hloubi skladu, prý to vůbec nepoužívá. Ale zdá se mě, že i ty nejmenší jsou na UTP dost velký, je to nejspíš určený na CYKY minimálně 2x1,5 , kterej má skoro 3 x větší průměr.Cowley píše:Myslíš tohle ?
Vloží se štítek, zaklapne. Ohnou se křidýlka kolem vlastního kabelu a zajistí mini vázacím páskem.
Ransome, díky, ale jednorázově je to dost neoperativní.
Martine, ty bindry s plackou znám, jenže je s tím problém. V mrazu se ty bílý za 2-3 roky rozsypou a v černým mrazuodolným se to na 99% nedělá.
Ty cetlíky se suchým zipem by byly dobrý ale v česku to zatím asi nikdo nevede. Nevíš, jestli na tom drží liháč na ruční popis a nebo to je taky do nějaký tiskárny?
Keiki, to je skoro to samý, co dával Cowley a co jsem nakonec sehnal já.
Díky všem za tipy.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
- martinkopp
Liháč na tom normálně bez problému drží. Tady mají i "upgrade version" kde je zadní strana zalitá vrstvou něčeho, takže z toho jde liháč i smazat a možná na tom budou držet i nálepky ze štítkovačky. Tyhle ale doma nemám, takže budeš muset obětovat kilo a vyzkoušet to.Celeron píše: Ty cetlíky se suchým zipem by byly dobrý ale v česku to zatím asi nikdo nevede. Nevíš, jestli na tom drží liháč na ruční popis a nebo to je taky do nějaký tiskárny?