Prosba o radu - multimetr

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#31 Příspěvek od BOBOBO »

Žvásty mladých hlav , který podobné věci viděl na YT neber vážně . Mám Sanwu po tátovi z 68ého a vrtím s přepínačem již 60 let a OK . Ve skutečnosti při generálkách ani většinou nic měřit nepotřebuješ . Závad , jako ZÁVAD , tam bude výjimečně . Pro tebou určené užití ti šlusmetr s měřením napětí úplně bohatě postačuje .
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Lukas-Peca »

Žvásty starých dědků, kteří to padesát let nedělali, taky nejsou platné, protože ta rádia mají dneska jiné závady než tehdy. Typicky ty slíďáky s ujetou kapacitou.
hajeklubos

#33 Příspěvek od hajeklubos »

Vrátil bych se na zem. Na základní měření naprosto vyhovuje multimetr automat 600V/10A, který dokáže RMS a měří R,C a nějakou tu diodu. Je nejodolnější proti vlastní blbosti. Hlavně NE multimetr na 9V destičkovou baterku!!!!! Jenom problém. Postupem času se různé měřáky stejně nějak začnou hromadit. To nezastavíš.
Luboš
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

hajeklubos píše:Hlavně NE multimetr na 9V destičkovou baterku!!!!!
A to preco? Ja ich mam 5 (kupoval som len 2, ostatne sa nejako vyskytli), k tomu ten CHY 24CS a zajicometer. Vsetko je na 9V.
samec

#35 Příspěvek od samec »

Ľudia su rôzni. Niektorým horia veci pod rukami. Takže keď si blbý, potrebuješ blbuvzdorný multimeter. A potom sú takí, ktorí si vystačia s jedným multimetrom, až kým ho nepožičajú... :roll:
hajeklubos

#36 Příspěvek od hajeklubos »

Vážení jsem moc starej na to aby mě tady někdo za můj názor nazýval blbcem.
Když není argument přichází osobní útok.
To už tady bylo několikrát.
Končím na EB.
Luboš
masar

#37 Příspěvek od masar »

Myslím, že sis vyjádření od samec špatně vysvětlil. Bylo to o "blbcích" obecně (jako příklad a ještě myšleno ne-pejorativně), ne o tobě.
A že jsem nějakých "blbostí" udělal...:)
rnbw

#38 Příspěvek od rnbw »

samec píše:vystačia s jedným multimetrom, až kým ho nepožičajú... :roll:
Tiez som mal dlho len jeden, pokym sa nepokazil. Na opravu potrebujes druhy.
Cust

#39 Příspěvek od Cust »

UNI-T s automatem není blbovzdorný. Tuším jsem dva odpálil tím, že jsem neustále přepínal voltmetr - ohmmeter a pak jednou nepřepnul a změřil jsem 24V ohmmetrem. Tuším to pokaždé odnesl proudový rozsah.
fredis

#40 Příspěvek od fredis »

To by se ti u Normy MP14 nestalo. :wink: Neskutečně blbuvzdorný multimetr.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Habesan »

Někdy je lepší mít dva různé, a nejlépe taky různě barevné měřáky.
Hoblic

#42 Příspěvek od Hoblic »

Ještě jednou moc děkuji za rady. Nerad bych, aby se kvůli mém začátečnickému dotazu rozvířila diskuse, která by končila hádkami. Moc si vážím, že se mi snažíte poradit a vyjít vstříc. Nakonec se rozhoduji mezi dvěma multimetry. UT 890C a UT 89X. Myslíte, že bych mohl někoho z Vás zkušenějších poprosit, jestli by mohl hodit oko na jejich detailní popis a říci mi, který by dle jeho názoru byl lepší? Všiml jsem si především rozdílu v přesnosti měření některých veličin. Jen nejsem schopen rozpoznat, zda tyto rozdíly jsou podstatné či nikoli. Pokud by Vás napadl ještě jiný typ, klidně mi napište. Především od této značky je nepřeberné množství multimetrů v rozsahu od několika set do x tisíc. Zde jsou odkazy:

https://www.tme.eu/cz/details/ut890c/di ... gKcqfD_BwE

https://www.tme.eu/cz/details/ut89x/dig ... sne/uni-t/

Moc děkuji za případnou radu a čas. Opravdu si vážím Vaší snahy pomoci nováčkovi a upřímně jsem nečekal, že se mi ozve tolik lidí.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Lukas-Peca »

Jsou to stejné přístroje, akorát mírně vzhledově odlišné. Ten levnější není skladem, takže vem ten druhý. Na přesnost nehleď, ta bude pro tvé účely naprosto vyhovující.

Já mám od roku 2006 pořád stejný multimetr (ten předchozí se mi povedlo odpálit, když jsem jej připojil na anodu koncové lampy v zesilovači a ten se rozkmital). Stál tehdy pár stovek, používám ho denně, asi jednou jsem v něm měnil baterku a pokud se mi s ním něco nepovedlo opravit, tak to nebyla chyba měřáku. Jediné, na co bych hleděl, tak aby byl vypínač oddělený od voliče rozsahu. Když chce člověk šetřit baterku, tak pak nemusí točit voličem a neopotřebovává ho.
Kvicala_r

#44 Příspěvek od Kvicala_r »

No a pro mě třeba důležité, aby test na forward voltage u polovodičů byl schopný rozsvítit bílou LEDku (cca 3V). Ne všechny to umí. A jak bylo psáno výše - rychlý pípák nezbytné...
Cust

#45 Příspěvek od Cust »

UT 89X má navíc indikátor slabé baterie.
Myslím, že za ty prachy budou super. Já jsem si zvykl na automatické přepínání rozsahů, ale to není až tak důležité, ale líp se s ním dělá. Když držíš v obou rukách hroty a na nich součástku, tak nepotřebuješ třetí ruku na přepínání rozsahů.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“