VIPER26
Moderátor: Moderátoři
Tobě to podle toho oscilogramu běhá v přerušovaných proudech. Proud cívkou rychle naběhne, měnič vypne výstup, proud rychle spadne a pak se do konce periody nic neděje (až na ty chaotické kmity), proto je střední hodnota proudu malá. Zvětšením indukčnosti se zpomalí náběh proudu i jeho následný pokles a tím se zvětší střední hodnota proudu, proud zátěží teče delší část periody. Až se dostaneš do stavu, kdy proud teče celou periodu, to je režim nepřerušovaného proudu. Takže potřebuješ větší indukčnost, zároveň ale musí snést dvojnásobek střední hodnoty výstupního proudu, jinak se přesytí a menič vypne moc brzy, důsledek stejný jako při malé indukčnosti. Vhodná velikost cívky se dá spočítat i bez spredšítu ze vstupního napětí, výstupního napětí, frekvence spínání a výstupního proudu.
Celé to zapojení je celkem jednoduché i jeho funkce.
https://piexpertonline.power.com/pixls/design/index
zkusil jsem si tam měnit VOUT v rozsahu 60-90V na IOUT 0.2A a v závislosti na tom koukat na hodnotu doporučené indukčnosti
jako nevím, ale tipuju, že jim to nějak moc dobře nefunguje
- feliz_navidad
Přišel jsem na to, že když odpojím zpětnou vazbu odpojením led optronu tak není problém aby se na snímacím 12ohm Rsense odporu vytvořil úbytek až těch 1.1V který by byl potřeba pro optron. Dělal jsem to opatrně zase přes autotrafo až do napětí kdy to začne blikat jak strobo (to je to nasycení?) Dál už jsem napětí radši nezvyšoval.
Nějaký verdikt? Asi to přecejenom šrktí SZ ale co, nějaké špice a v optronu to bliká v krátkých časových intervalech?
To blikání při rozpojené ZV bude ochrana před rozpojenou ZV, kterou ten obvod má a ta způsobuje restart.