S: Hoverboard-nabíječka.

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MiraSt

S: Hoverboard-nabíječka.

#1 Příspěvek od MiraSt »

Nález v SD. No.......... přece to tam nenechám. Žije to. Mělo to vybitou baterku kterou jsem vymontoval a nabil pomocí usměrňovače a variaku. S pomocí A-metru a V-metru. Jezdí to jak šlak a na stará kolena jsem se na tom naučil. Taky s ohledem, že to má moje vnučka. Jenže...! Jako obvykle k tomu nepřibalili nabíječku. Fotka nabíječky je od mojí dcery. Neměl by někdo nabíječku než to začnu vymýšlet? 42 voltů se jen tak nikde neválí.
Přílohy
P6020320 1.jpg
P6020320 1.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
jardafiala

#2 Příspěvek od jardafiala »

Soudím že jsi v rozumném věku tak bych nechtěl vidět jak se na tom zválíš, já bych na to nevlezl...Nabíječku udělej jednoduše - podle toho co vím chodíš do SD, najdi nějaké trafo co dá na sekundáru 35V st, usměrni a připoj, stroj bude mít pro nabíjení elektroniku.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

42V je 10 plne nabitych clankov v serii. Takze uz vnutri ziadna dalsia nabijacka nemusi byt. Odporucam kupit spravny zdroj. Dokaze to vybuchnut a horiet aj tak :D
samec

#4 Příspěvek od samec »

Z nejakej atramentovej tlačiarne som vytiahol hentaký zdroj
https://www.printerspareparts.co.uk/pro ... wer-supply
https://www.makotekcomputers.com/cdn/sh ... SUPPLY.jpg
Rezistorom zapojeným medzi PSC a GND možno znížiť výstupné napätie na poždovanú úroveň. S nezapojeným PSC dáva 42,5V.

alebo
https://aukro.cz/yzpower-42v-2a-nabijec ... 7082363143
jardafiala

#5 Příspěvek od jardafiala »

Koukněte se na ten obrázek, na jeho pravou část. Podle všeho je tam trafo s usměrňovacím můstkem.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Kde? V tom adpapteri, co ma 16,8W a vojde do dlane?
MiraSt

#7 Příspěvek od MiraSt »

Věk už na rozum mám, ale baví mě takové blbiny. :-)
Dal bych do série dva (tři) stabilizované zdroje s tím, že bych jeden upravil snížením (zvýšením) napětí na celkových 42 voltů. Nevím jestli to vozítko má nějaké omezení nabíjecího proudu. Beru to tak, že by ty zdroje nebyly výkonné a samy by omezily nabíjecí proud na těch cca 400 mA.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
sis2

#8 Příspěvek od sis2 »

Kdybys našel ve SD nějaký PoE zdroj, co dává na výstupu 48V. Ten by bylo možné jednoduše upravit na 42V.
Druhou možností je použít nějaké 24V trafo (třeba rozvaděčové? -to bys mohl mít) a usměrňovač jako zdvojovač napětí - a vhodně omezit výstupní napětí i max. proud - to určitě taky jde vybastlit...:D záleží kolik času tomu dáš.
Ale bacha, jak upozornil rnbw, aby potom nehořelo, když něco zahapruje - ty baterky jsou fakt nebezpečné!
sis2

#9 Příspěvek od sis2 »

jardafiala píše:Koukněte se na ten obrázek, na jeho pravou část. Podle všeho je tam trafo s usměrňovacím můstkem.
to by pro INPUT: 100-240VAC asi nešlo, tak to umí jen spínanej zdroj
Michal22

#10 Příspěvek od Michal22 »

Ale bacha, jak upozornil rnbw, aby potom nehořelo, když něco zahapruje - ty baterky jsou fakt nebezpečné!
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz ... a-40523945#
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Kup v china zdroj na 42 a neřeš kraviny , do dvou kil se vejdeš , mám taky . Tedy nabku , ne mrzačící stroj .
jenicek

#12 Příspěvek od jenicek »

Kouknu doma, myslím že tam nějaký trafíčkový adaptéry s napětím okolo 40V mám.
MiraSt

#13 Příspěvek od MiraSt »

Tak jsem bastlíř a zdrojů z SD mám na lopatu.
Nebojte. Vím co to obnáší abych nevzplál.
Použiju dva PC adaptéry v sérii. Každý má 19,5V tak to na jednom zvednu na 22,5 a druhý nechám na 19,5. Pro začátek dám do série regulační odpor abych dosáhnul těch 400mA.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Lukas-Peca »

MiraSt píše:Nebojte. Vím co to obnáší abych nevzplál.
Tyhle krámy hoří i s origo nabíječkami, proto to nejspíš někdo vyhodil. Takže hodně štěstí s tím pertinaxem, snad máš tolerantní sousedy.
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

Napadají mě nějaký zdroje k inkoustovým tiskárnám HP - ty tiskárny se dost vyhazovaly, protože je prodejci hodně nabízeli jako výhodný na domácí fotky a pak lidi zjistili, co je stojí vytištění 1 fotky doma proti profi fotolabu. Zdroje k nim dávají přes 30V ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“