auto-moto, zadní kotoučová brzda, zatlačení pístku
Moderátor: Moderátoři
auto-moto, zadní kotoučová brzda, zatlačení pístku
(přípravek na zatlačování mám, diagnostikou jsem "otevřel zadní brzdiče", poté je potřeba pístek přípravkem zašroubovat/zatlačit)
Přitom pístek se při otevírání/zavírání brzdiče diagnostikou o kousek pohybuje v axiálním směru, takže zatuhlý snad být nemůže. Taky to kolo nejspíš normálně brzdí protože auto bylo cca měsíc zpět na stk a žádný problém nebyl.
Co s tím? použít větší sílu? Není mě moc jasné kde to může být zatuhlé.
Potřeboval bych vědět jak je to uvnitř řešené, našel jesm řez jak by to mohlo uvnitř vypadat, podle toho nákresu by se možná pístkem při zatlačování točit nemuselo (ale na čele pístku jsou výřezy, za které je možno pístek přípravkem chytit pro otáčení)
- ace_ventura
Rozhodně se mi osvědčilo povolit před zatlačáváním odvzdušňovák. Přeci jen tlačit kapalinu kanálky v ABS jednotce klade odpor a navíc to se to případně vytlačí i s bordelem.
- josef_novak
- PCmaniac99
motorky se točí v obou třmenech, zkoušeno poslechem, a je to i vidět na na pístku že se trochu pohne když motorek dojede na doraz. A taky diagnostika zobrazuje proud motorkem, při najetí do krajní polohy stoupne hodnota na cca 17A (to se mi zdá nějak moc), ale u obou motorků cca stejná a téměř ve stejném okamžiku, takže ty oba motorky se pohybují téměř synchronně.PCmaniac99 píše:...Otázka je, jestli když jsi pomocí diagnostiky provedl 1 krok pro výměnu destiček, tak jestli vrčeli oba třmeny..