Osciloskop - samodomo výroba Ukončeno.
Moderátor: Moderátoři
Možná se najou bastlíři, kteří mají lepší zkušenost, ale bohužel já jsem to vyřešil takto.
Všem bastlířům přeji jen vše dobré.
Ve škole byl jen jeden funkční Křižík a na něj nás vyučující nechtěli pouštět aby jsme ho nerozbili.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nejdřív Pražský obchod potřebami pro domácnost, pozdějc ELEKTRA, prodejna radiotechnického a elektrotechnického zboží, nakonec Domácí potřeby, furt na stejný adrese Praha II, Václavské náměstí 25. Dvouelektronkovej škopíček s pásmem 16Hz až 0,1MHz vyšel v příčurce č.36, s obrazovou baňkou 7QR20, osazení 2x pentoda (1x EF80 nebo E180F, případně EF861 + 1x EL83).Celeron píše:... Takže doma s vlastním bastlem podle sešitku Radioamatérská škola č.36 "Miniaturní dvouelektronkový osciloskop" co kdysi vydávaly Drobný zboží nebo co to bylo.
A kutilmile - nelituju tě
Slavná Hruškova věta "neseženete-li, nahraďte to tím, co seženete..." ještě nebyla zformulována (autor tehdy ještě ani v plánu nebyl), ale uplatnila se častěji, než po jejím vyhlášení.
Jako študáci jsme častěji vymetali bazary za rohem u podjezdu a druhý na rohu náměstí za Zelenou bránou. S mimotolerantními součástkami tolik nebolelo, když nepřežily naše pokusy, a někdy nás to docela vyškolilo.
V Praze to byl Diamant, ale zajímavější pro nás tehdy byla Elektronika Ve Smečkách, Radioamatér v Žitné a bazar v Myslíkově, od půlky sedmdesátek ještě pasáž Compo na Karláku - mezi prodejnami do deseti minut pěšky.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Jmenovalo se to počátkem osmesátek Hutník. Snad jedinnej krám v republice, kde se daly legálně koupit měděný trubičky do destiláku na samohonku a jiný pochutiny.EKKAR píše:V okolí toho Václaváku ještě pamatuju prodejnu Kovomatu v Růžovce - tam jsem jezdíval shánět i hnilíkový profily na chladiče a podobný zvěrstva ...