Klientské centrum

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Lukas-Peca »

Všechny vaše rady jsem už zkoušel, jak se můžete dočíst v úvodním příspěvku.

1. Společnost Klientské centrum lze v rejstříku firem dohledat, taky je na internetu několik článků, kde se o těchto šmejdech rozepisují. Dokonce kontaktovali majitele té společnosti. Ten tvrdí, že někdo zneužívá jeho jméno. Skutečné provozovatele toho callcentra tím pádem nejde dohledat, a tedy na ně ani podat TO.

2. Strategii dělat si z nich prdel nebo být sprostý jsem zkoušel, bez účinku. Volají pořád stejně, spíš čím dál víc.

3. Rada to prostě ignorovat je zajímavá, ale když vám volají po několik let několikrát týdně, pokaždé z nového čísla, tak vás to časem přestane bavit. Telefonátů z blokovaných čísel je za týden třeba deset. Jsou schopni volat i o svátcích a víkendech, asi je otázka času, kdy začnou volat v noci. Vypínat mobil nebo blokovat všechna neuložená čísla si bohužel nemůžu dovolit.
lesana87

#17 Příspěvek od lesana87 »

Ty pro ně musíš být z nějakého důvodu hrozně zajímavý a cenný, zkus přijít na to, z jakého.
dj_Paul

#18 Příspěvek od dj_Paul »

osobně okamžitě beze slova pokládám, maximálně slyší začátek slov kur... , dopr.... a tak podobně.
Poté jde číslo na blacklist.

U spousty čísel google přímo varuje, označuje volání za spam. Taková ani nezvedám. Zároveň je ale ani "netípnu", nechám to v klidu dozvonit. Pak by si mohli myslet, že nemám čas a budou volat znovu.

Hodně těch hovorů ubylo, ale zdá se mi že to má zase narůstající tendenci.
warp

#19 Příspěvek od warp »

Jednu chvíli mě taky otravoval furt někdo z "shoppingu" (několik různých čísel) - až jednou dostal plnou nálož do shuchátka vuvuzelou, a byl klid.
ZVUK2000

#20 Příspěvek od ZVUK2000 »

Poslední dobou mám otravné hovory z čísla +421 32/........... Když už tam vidím to lomítko tak vůbec neberu.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Lukas-Peca »

lesana: kdyby měli zájem o mě, tak by měnili taktiku a nevolali pořád dokola s tou samou písničkou. Přijde mi, že to bude nějaká mafiánská korporace, která má vyčleněnou část rozpočtu na provozování falešného callcentra, používá pořád stejný x let starý seznam čísel a jejich jediným měřítkem činnosti je počet odchozích hovorů. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč by zkoušeli během měsíce 10x volat z čísla, o kterém musí vědět, že ho má volaný blokované (720 720 128).

Asi napíšu operátorovi, že mě pronásleduje stalker a ať s tím něco dělají.
golemson

#22 Příspěvek od golemson »

Občas někdo zavolá, odpovím: Tohle je firemní telefon, všechno se nahrává, právníci to dokončí. Raději už nevolejte.
A už se dlouho nikdo neozval.
JirkaZ

#23 Příspěvek od JirkaZ »

Viz zde.

Ale je to pro lidi, co mají čas a náladu, jsou účinnější a rychlejší metody.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
robos

#24 Příspěvek od robos »

U vás neplatí zákaz priameho telemarketinku bez súhlasu?
https://www.podnikajte.sk/marketing/tel ... ovory-2022
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Kto nema cas, moze si to automatizovat.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lenny_(bot)
https://www.lennytroll.com

Je to urcene pre pevne linky, ale mozno bude aj nieco pre mobily.
Olchor

#26 Příspěvek od Olchor »

@robos - platí, ale šmejdi na to kašlou. I když je pravda, že za posledních pár let, co je zákaz v platnosti takových volání výrazně ubylo, aspoň u mě. Max tak 1x měsíčně.
Prim

#27 Příspěvek od Prim »

Možná to už někdo přeložil do češtiny.
https://user.faktiskt.io/TCM/files/counterscript.pdf
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Ono už je to tak , že naopak baba byla doslova sprostá , když jsem nechtěl jejich slavné nabídky .
Celeron

#29 Příspěvek od Celeron »

Tohle se na Androidu 13 a výše přeci řeší označením čísla jako spam. Pokud by to udělal každej s každým číslem, co provozuje tyhle praktiky, tak se to uloží do databáze a po zazvonění dá telefon upozornění, že se jedná o spam a nikdo by tyhle hovory nebral. V některých telefenech (třeba Xaomi) se dá i nastavit filtrování na spam, pak to ani nezazvoní a hned zavěsí.
Naposledy upravil(a) Celeron dne 28 čer 2025, 16:21, celkem upraveno 1 x.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
nonius

#30 Příspěvek od nonius »

spawm - co to je?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“