Městapo
Moderátor: Moderátoři
Městapo
Nastěhovali jsme si do záložního bytu ovdovělou tchýni. Dnes si zabouchla dveře a klíč zůstal uvnitř v zámku. První mě napadlo zavolat na MP, jestli nemají tip na nějakého pohotovostního zámečníka. Chlap na telefonu se vyptal na příznaky, a pak poslal na místo hlídku. Že prej kolega je u hasičů, a že teprve kdyby to nedopadlo, tak by pozvali profíka.
Dva strážníci přijeli za pár minut, příjemní, ochotní. Zkontrolovali babce občanku, dveře otevřeli za pět sekund, a vysmátí zas odjeli. Paráda.
Valdano: Náhradní klíč je v tomto případě k ničemu. Když je v bezpečnostní vložce klíč zevnitř, byť jen zasunutý a neotočený, zvenčí druhým klíčem neodemkneš. (Náhradní klíče máme tři.) Proto jsem taky hledal pomoc. Sám bych ty dveře leda rozjebal.
Tip s náhradním klíčem jsem tady nepsal já, ale MiraSt. Já jsem psal tip ohledně výměny té části zámku, která obsahuje tzv. střelku (západku) za verzi proti zabouchnutí. Některé zámky vyžadují výměnu celé zadlabávané části a některé zas umožňují vyměnit jen samotnou střelku tj. jen tu západku, která se dá koupit samostatně ve verzi proti zabouchnutí viz již dříve uvedený odkaz.ransom píše:Valdano: Náhradní klíč je v tomto případě k ničemu. Když je v bezpečnostní vložce klíč zevnitř, byť jen zasunutý a neotočený, zvenčí druhým klíčem neodemkneš.
U mého tipu tedy nejde o to mít náhradní klíč, protože pokud je tam střelka (západka) ve verzi proti zabouchnutí tak dveře z vnější strany, kde je namísto kliky jen koule, nejdou zavřít bez použití klíče tj. nejdou jen tak zabouchnout.
- tomasjedno