Městapo

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ransom

Městapo

#1 Příspěvek od ransom »

Dnes další příjemná zkušenost.
Nastěhovali jsme si do záložního bytu ovdovělou tchýni. Dnes si zabouchla dveře a klíč zůstal uvnitř v zámku. První mě napadlo zavolat na MP, jestli nemají tip na nějakého pohotovostního zámečníka. Chlap na telefonu se vyptal na příznaky, a pak poslal na místo hlídku. Že prej kolega je u hasičů, a že teprve kdyby to nedopadlo, tak by pozvali profíka.
Dva strážníci přijeli za pár minut, příjemní, ochotní. Zkontrolovali babce občanku, dveře otevřeli za pět sekund, a vysmátí zas odjeli. Paráda.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Valdano

#2 Příspěvek od Valdano »

Loni se to stalo ségře. Náhradní klíče měla naštěstí u dcery, která bydlí kousek od ní, ale hned po tom jsem jí raději vyměnil dlabávací zámek ve dveřích za verzi, která znemožňuje zavření dveří bez klíče. Já ho mám u vstupních dveří do bytu už hodně dlouho. Pokud to nejsou nějaké extra spešl dveře, do kterých nebude pasovat žádný zámek, který by se dělal v této verzi tak by to mělo být použitelné řešení, které tomu do budoucna zabrání. U některých zámků pokud to umožňují stačí vyměnit jen střelku (západku) ve verzi proti zabouchnutí.
MiraSt

#3 Příspěvek od MiraSt »

Já bydlím v RD a aby mě to nevypeklo tak mám náhradní klíče na svém pozemku mimo dům. A už jsem je musel několikrát použít. :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
ransom

#4 Příspěvek od ransom »

Pointou měl být zásah Městapa, ale tip dobrej, dík.
eleferner

#5 Příspěvek od eleferner »

Jak sbor ozbrojenych cukraru ty dvere otevrel? Planzetou?
ransom

#6 Příspěvek od ransom »

To se používá na odemčení. Tyhle byly jen zabouchnutý s klíčem zevnitř. Jsou to obyčejný, nepancéřovaný dveře z let šedesátých. Měl na to sadu širokých plochých nástrojů. Navrchu si dveře trochu odpáčil, druhým nadvakrát zahnutým bazmekem sjel ve spáře shora dolů k zámku, zapáčil, cvaklo to a bylo. Kombinace šikovných nástrojů a grifu. Prej to dělá několikrát do roka. Ani nepoškodil těsnění, ani neodřel lak na futrech.
Valdano: Náhradní klíč je v tomto případě k ničemu. Když je v bezpečnostní vložce klíč zevnitř, byť jen zasunutý a neotočený, zvenčí druhým klíčem neodemkneš. (Náhradní klíče máme tři.) Proto jsem taky hledal pomoc. Sám bych ty dveře leda rozjebal.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Daj tam vlozku s olivou.
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

Presne takto sme to vyriesili potom co som zabuchol dvere od bytu s pootocenym klucom vo fab-ke.... :D
Valdano

#9 Příspěvek od Valdano »

ransom píše:Valdano: Náhradní klíč je v tomto případě k ničemu. Když je v bezpečnostní vložce klíč zevnitř, byť jen zasunutý a neotočený, zvenčí druhým klíčem neodemkneš.
Tip s náhradním klíčem jsem tady nepsal já, ale MiraSt. Já jsem psal tip ohledně výměny té části zámku, která obsahuje tzv. střelku (západku) za verzi proti zabouchnutí. Některé zámky vyžadují výměnu celé zadlabávané části a některé zas umožňují vyměnit jen samotnou střelku tj. jen tu západku, která se dá koupit samostatně ve verzi proti zabouchnutí viz již dříve uvedený odkaz.

U mého tipu tedy nejde o to mít náhradní klíč, protože pokud je tam střelka (západka) ve verzi proti zabouchnutí tak dveře z vnější strany, kde je namísto kliky jen koule, nejdou zavřít bez použití klíče tj. nejdou jen tak zabouchnout.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 27 čer 2025, 20:48, celkem upraveno 3 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hubert_79 »

Palec nahoru městapu, tohle by mělo být gró jejich činnosti. Zvaž poslání pochvaly na radnici, potěší je to.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

K podobným případům standardně volám hasiče, ne městápo s IQ na úrovni tělesný teploty ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
dvorak

#12 Příspěvek od dvorak »

Moje matka si také zabouchla dveře, když šla naproti k sousedce. Přivolal jsem jí na pomoc hasiče, kteří dveře otevřeli jemným roztažením futer, ovšem za přítomnosi Policie ČR - zákon to nařizuje.
ransom

#13 Příspěvek od ransom »

Valdano: Psal jsi, že náhradní klíče měla u dcery. Na to jsem reagoval. Že nám byly k prdu.
Hubert: Jojo.
doktor365

#14 Příspěvek od doktor365 »

dvorak píše:kteří dveře otevřeli jemným roztažením futer,
Když jsou vylité betonem, tak asi nic neroztahnou.
tomasjedno

#15 Příspěvek od tomasjedno »

ransom píše:Když je v bezpečnostní vložce klíč zevnitř, byť jen zasunutý a neotočený, zvenčí druhým klíčem neodemkneš.
Co je to za vložku?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“