Městapo

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomasjedno

#31 Příspěvek od tomasjedno »

ransom píše:Ve skutečně civilizované zemi by nebyl potřeba zámek.
Chápu, že můžeš vesnici v indiánské rezervaci považovat za civilizovanější než Náchod, ale já to tak nevidím.
ransom

#32 Příspěvek od ransom »

To rozhodně ne. Prvobytně pospolná společnost je snad v něčem pohodová, ale nikoli civilizovaná, a žít bych v ní nechtěl.
Myslím tím, že ve skutečně civilizované zemi by nebyli zloději a sousedi by respektovali soukromí. (A hovada by neflusala na chodník a nejezdila autem ožralá.) Civilizovaná země je ryzí utopie, a proto reálně dosažitelný stav raději nazývám semicivilizovaným.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

tomasjedno píše:V civilizovaných zemích je obvyklé nevolat k zabouchnutým dveřím armádu, policii, hasiče, nýbrž zámečníka.
Pokud stojíš na chodbě s taškama plnýma nákupu a máš dvě malý děti (tenkrát bylo děckám asi 2 a 5 let), v kapse máš jen Nokii 5110 a o nějakým internetu v mobilu, na kterým bys našel zámečníka se nepíše ani v šílený sci-fi, tak voláš tam, kde víš že umějí pomoct. Volal jsem 150, to je normální hasičská nouzová linka - tam to zved operátor a po vysvětlení co se děje mi zavolal zpátky ověřovačku, nechal si ještě jednou popsat barák kde bydlíme a následně řek "Počkejte na místě, pošlem auto s pomocí". Bylo mi a i dneska je úplně fuckt, jestli ten výjezd nařídil operační důstojník nebo ministr chcaní proti větru, prostě během asi 10 minut dorazili s rozdílem chvilky hasiči i PaChové, ověřily se doklady, dveře se s malým násilím povedlo otevřít, hasiči se odporoučeli, PaChové zkontrolovali, jestli v bytě není něco co by indikovalo násilný vniknutí cizí osoby, my to proběhli po nich, jestli na pohled někde něco nechybí, žena s děckama šly domů a já s PaChama jel vejtahem zpátky do auta a do železářství koupit novej zadlabák, bo ten původní byl k h0vnu.

A píšu to proto, že hasiči mají primárně v rámci IZS v popisu činností veškerý technický pomoci včetně otevírání dveří, tahání lidí z porouchanejch vejtahů, vysvobozování zvířat z nedobrovolně zaujatejch prostor, odchyty "útěkářů" chovatelům, vyrojenejch včel atd. Nám asi 8let zpátky komplet vyměnili vejtah a u novýho je přímo zákaz otevírat bez hasičů šachtový a kabinový dveře v případě uváznutí osob, protože jen hasiči mají proškolení na otevření toho mechanismu a zároveň jištění lidí při opouštění kabiny nad prázdnou šachtou, hlubokou podle polohy kabiny až 22m. Opicajti státní nebo příživníci městský mají vždycky jen funkci dozoru, aby nedošlo k zneužití nebo ohrožení dalších osob, případně majetku. I ten zámečník než otevře byt si nechá předem ukázat občanku nebo radši zavolá uniformy, aby neloupnul cizí kvartýr.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
scorpions-cz

#34 Příspěvek od scorpions-cz »

hodně dávno sem si taky zabouchl dveře. Volal jsem kamarádovi co je u profi hasičů. Přímo mi řekl, že jen na zabouchnutý dveře nepojedou, ale kdybych nikoho jinýho nesehnal, tak že mám zavolat na 150, ale musím říct " že si nejsem jistej, zda jsem vypnul sporák" nebo něco podobnýho. Potom vyjet musí.
EKKAR

#35 Příspěvek od EKKAR »

Ano, tím se to dostane do roviny "hrozí nebezpečí požáru/výbuchu" a soptíci jedou do akce s houkačkou. Já už jsem se ale setkal i se situací, kdy si člověk zabouchnul dveře ve 4. patře, volal opicajty - nevím jestli státní nebo obecní - a ti po příjezdu a zjištění, že by museli buď vyrážet dveře, nebo do bytu přelejzat přes balkón zavolali soptíky. Ti přijeli, vzali hákovej žebřík a jeden uvázanej na jisticí lano slezl z vyššího patra do zabouchnutýho kvartýru. Zas - technická akce byla vykonaná ne-policajtem. A byli tam obojí - černý i švestky.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Valdano

#36 Příspěvek od Valdano »

Já mám už dlouhou dobu (cca 20 let) u vstupních dveří do bytu zámek se západkou proti zabouchnutí. Vyměnil mi ho tehdy zámečník, kterému jsem volal když jsem si poprvé a také i naposledy v bytě kde bydlím dveře zabouchl a klíče neměl u sebe. Kontakt na zámečníka jsem tehdy měl uložený v telefonu jen pro jistotu a od té doby už jsem ho nepotřeboval. Zámečník přijel sám a stačilo mu jen ukázat občanku s uvedeným bydlištěm na adrese i když je to panelák s mnoha patry. Zrovna jsem tehdy někam odcházel a tak jsem měl telefon i občanku u sebe. Žádná policie ani hasiči u toho tehdy nebyli. Když dveře otevřel hned mi nabídl výměnu zámku s tou západkou proti zabouchnutí a tak jsem si to rovnou nechal vyměnit. Jak už jsem tu psal loni se to stalo ségře, ale k té nebylo potřeba volat zámečníka a výměnu zámku s tou západkou jsem jí udělal já.
p32

#37 Příspěvek od p32 »

Valdano píše:Já mám už dlouhou dobu (cca 20 let) u vstupních dveří do bytu zámek se západkou proti zabouchnutí.
Ano, to je nejlepší. Zabouchnout se nedá a odejít bez klíčů taky ne.
milosak

#38 Příspěvek od milosak »

Nemente zadlabaky s tema upravenyma strelkama potom budou oteviraci
firmy bez prace :D

U otevirani dveri zabouchnuto a zamknuto neni potreba policajti ani hatiti
je to plne v rukach zamecnika a ma to sva pevna pravidla.

Jak tady bylo jiz zmineno nekteri jedinci zneuzivaji system a informujou
predem hasice o necems na sporaku a uzaveru plynu uvnitr bytu
za takovy chytraky vyjezd zaplatime my vsichni ostatni ...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“