Chápu, že můžeš vesnici v indiánské rezervaci považovat za civilizovanější než Náchod, ale já to tak nevidím.ransom píše:Ve skutečně civilizované zemi by nebyl potřeba zámek.
Městapo
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Myslím tím, že ve skutečně civilizované zemi by nebyli zloději a sousedi by respektovali soukromí. (A hovada by neflusala na chodník a nejezdila autem ožralá.) Civilizovaná země je ryzí utopie, a proto reálně dosažitelný stav raději nazývám semicivilizovaným.
Pokud stojíš na chodbě s taškama plnýma nákupu a máš dvě malý děti (tenkrát bylo děckám asi 2 a 5 let), v kapse máš jen Nokii 5110 a o nějakým internetu v mobilu, na kterým bys našel zámečníka se nepíše ani v šílený sci-fi, tak voláš tam, kde víš že umějí pomoct. Volal jsem 150, to je normální hasičská nouzová linka - tam to zved operátor a po vysvětlení co se děje mi zavolal zpátky ověřovačku, nechal si ještě jednou popsat barák kde bydlíme a následně řek "Počkejte na místě, pošlem auto s pomocí". Bylo mi a i dneska je úplně fuckt, jestli ten výjezd nařídil operační důstojník nebo ministr chcaní proti větru, prostě během asi 10 minut dorazili s rozdílem chvilky hasiči i PaChové, ověřily se doklady, dveře se s malým násilím povedlo otevřít, hasiči se odporoučeli, PaChové zkontrolovali, jestli v bytě není něco co by indikovalo násilný vniknutí cizí osoby, my to proběhli po nich, jestli na pohled někde něco nechybí, žena s děckama šly domů a já s PaChama jel vejtahem zpátky do auta a do železářství koupit novej zadlabák, bo ten původní byl k h0vnu.tomasjedno píše:V civilizovaných zemích je obvyklé nevolat k zabouchnutým dveřím armádu, policii, hasiče, nýbrž zámečníka.
A píšu to proto, že hasiči mají primárně v rámci IZS v popisu činností veškerý technický pomoci včetně otevírání dveří, tahání lidí z porouchanejch vejtahů, vysvobozování zvířat z nedobrovolně zaujatejch prostor, odchyty "útěkářů" chovatelům, vyrojenejch včel atd. Nám asi 8let zpátky komplet vyměnili vejtah a u novýho je přímo zákaz otevírat bez hasičů šachtový a kabinový dveře v případě uváznutí osob, protože jen hasiči mají proškolení na otevření toho mechanismu a zároveň jištění lidí při opouštění kabiny nad prázdnou šachtou, hlubokou podle polohy kabiny až 22m. Opicajti státní nebo příživníci městský mají vždycky jen funkci dozoru, aby nedošlo k zneužití nebo ohrožení dalších osob, případně majetku. I ten zámečník než otevře byt si nechá předem ukázat občanku nebo radši zavolá uniformy, aby neloupnul cizí kvartýr.
A kutilmile - nelituju tě
- scorpions-cz
A kutilmile - nelituju tě
firmy bez prace
U otevirani dveri zabouchnuto a zamknuto neni potreba policajti ani hatiti
je to plne v rukach zamecnika a ma to sva pevna pravidla.
Jak tady bylo jiz zmineno nekteri jedinci zneuzivaji system a informujou
predem hasice o necems na sporaku a uzaveru plynu uvnitr bytu
za takovy chytraky vyjezd zaplatime my vsichni ostatni ...