Motor Pure -Tech
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Některý TRM se v zimním provedení ani nevyrábějí. Pak je ze zákona povolený o stupeň nižší. Ale jsem línej hledat, v čem. Možná jenom rychlostní index? Měli jsme to u Superbů 3,6, ale paměť už neslouží.p32 píše:Nechápu, jak někdo může rozlišovat velikost podle toho, jestli je to na zimní nebo letní období, když má povolenou jen tu jednu velikost.
- tomasjedno
- tomasjedno
V mém případě auto s předepsanými letními/zimními 230/160 a max. konstrukční rychlostí 210 - nasazeny zimáky 210, takže cedulku nemusím.
Zajímalo by mě, odkud se bere hojně tradovaná hláška, že zimáky mohou mít nižší maximálku, než jaká je pro ně předepsaná v TP. To podle mne může platit jen v případě, že v TP není uvedena separé hodnota pro zimáky. Pokud uvedena je, tak podle mne přes to vlak nejede.
P.S. Samozřejmě to cedulkování vede k tomu, že se po zimě nesundá, takže tam je celoročně s tím, že se na ni dlabe, a to celoročně.
Koupil jsem takhle v červnu auto na letních gumách a s cedulkou o omezení rychlosti
Ta nálepka tam samozřejmě byla taky na palubce nad spojkovým pedálem.
Ovšem je pravda, že když přijedu v létě na STK na letních, které odpovídají zápisu v techničáku, nikdo ty zimní a jejich rychlostní index s nálepkou řešit nebude.