Hláška Adobe po startu Woken

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Hláška Adobe po startu Woken

#1 Příspěvek od Celeron »

Po aktualizaci Adobe Acrobatu DC mi při startu Woken W7/32 neustále vyskakuje tahle hláška, viz příloha. Zkusil jsem Acrobata vymazat a vyčistit zbytky pomocí Revo a znova nainstalovat. To chodí ale jakmile se zaktualizuje, je ta hláška znova. Na Acrobatu nepozoruju, že by něco z jeho nabídky nechodilo. Nevíte někdo, co s tím?
Přílohy
IMG_20250627_084853.jpg
IMG_20250627_084853.jpg
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Zkus ten AdobeCollabSync.exe přejmenovat na AdobeCollabSync.e!e, nebo prostě někam ho schov. Nepotřebuješ ho, mohlo by to pomoct, když jej to nenajde.
Valdano

#3 Příspěvek od Valdano »

Tato chyba je popsána na serveru Adobe Community. Dá se to obejít tím jak zde bylo zmíněno, protože to zatím není problém dalších součástí Adobe Readeru a bez toho AdobeCollabSync se dá obejít, ale každá další aktualizace zřejmě způsobí obdobný problém a jelikož Adobe již ukončil podporu pro Windows 7 tak je jen otázkou času kdy vám po nějaké další aktualizaci přestane fungovat i samotný Adobe Reader.
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Pomohlo přejmenovat, díky Vám oběma. :potlesk:
Jirka

pocitujlasku

#5 Příspěvek od pocitujlasku »

adobe uz nepodporuje Win7 a pravdepodobne zacina vyuzivat funkcionality, ktore su len v novsich windows.
Docasne sa to da obist, ale postupne zacnu podobne chyby pribudat.
No vidis, a tak si sa bal
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

Na sedmách provozuji Foxit reader a už bych do adobe nešel. Uznávám je to o zvyku, ale určitě mě neotravuje tak jako adobe co mám na jednom počítači.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Umí ten Foxit digitální podpis dokumentu z certifikátu, včetně razítka?
Já mám to DC-čko nějaký vyšlechtěný, umí skoro vše, co uměl kdysi koupenej vostrej Adobe Acrobat 8 PRO. Možná to při instalaci vzalo v potaz, že už jsem něco placenýho měl.
Jirka

Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Tak dneska mi na W7 zcela umřel Adobe Acrobat DC. Odinstalace Revem a nová instalace z Adobe. Bohužel to už nejde nainstalovat, hlásí to chyby a vyjímky. Tak na to kašlu a nainstaloval jsem Foxit 9.1, novější nechtěl pod W7 chodit. Trochu byl problém s vnucením češtiny ale už to chodí. Jen se mi zatím nedaří do toho nacpat certifikát 1.CA a grafiku razítka pro faktury. Někdy příště...
Jirka

Eleman

#9 Příspěvek od Eleman »

Mohu potvrdit stejný problém s Adobe na W7. Vyřešeno jeho odinstalací a instalací PDF-XChange Editor verze 10.7.6.
Funfuje tam i certifikát CA 4
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Hape
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hape »

Celeron píše:...Tak na to kašlu a nainstaloval jsem Foxit 9.1, novější nechtěl pod W7 chodit. Trochu byl problém s vnucením češtiny ale už to chodí. Jen se mi zatím nedaří do toho nacpat certifikát 1.CA a grafiku razítka pro faktury. Někdy příště...
Vedle Adobe Acrobat Readeru mám v PC nainstalovaný i Foxit PDF Reader (verzi: 2025.2.0.33046) a kvůli špatné a na většině míst žádné lokalizaci do češtiny jej raději nepoužívám.
Ale, podíval jsem se na ten elektronický podpis, protože jej občas také v Adobe Readeru použiji a není to v tom Foxitu až tak složité. Já mám el. podpis uložen v úložišti Windows. Ve Foxitu jdi v panelu nástrojů do Protect > Sign & Certify > Digital IDs a otevře se okno se seznamem certifikátů v úložišti. Tam je možné přidat ID (certifikát), nejspíš když jej nemáš v úložišti, ale v souboru. To jsem ale nezkoušel, tak to nemám ověřené. Potom když máš otevřený dokument, který chceš podepsat jdeš do Protect > Sign & Certify > Place Signatur... a podobně jako v Adobe Readeru vybereš místo a velikost místa tažením kurzoru myši, při stisknutém levém myšítku. Poté už se otevře okno Sign Document, kde se ti ukáže, jak bude podpis vypadat a jsou tam ještě další volby které jsem více nezkoumal. Dole v okně je tlačítko Sign, kterým dokument podepíšeš.
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

Hmm, ta moje 9.1 je s češtinou bezproblémová kromě rolety Sdílet je vše přeložený. Certifikáty jak Public, tak Qualifikovaný v Win úložišti ve Foxitu vidím. Podpis na dokument jsem taky dostal, ale je to jen ten základní text, jméno a přijmení velkým písmem a malým adresa, datum a identifikace 1.CA. Místo toho bych chtěl razítko a podpis jako jsem to měl v Adobe Reader DC. Jen ještě někde v PC nalýzt ten JPG s razítkem a podpisem. Někde být musí, předpokládám, že ho neměl DC v sobě ale od někud si to načítal. Je to už asi 10 let, co jsem to razítko a muří nohu scanoval. No v nejhorším to budu muset oscanovat znova.
Díky za pomoc.
Jirka

Hape
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hape »

To tedy nevím odkud jsi Foxit stahoval. Originál stránka ke stažení https://www.foxit.com/downloads/pdf-rea ... e_type=exe nabízí verzi 2025.3.0.35737.
V mé verzi jsem musel češtinu po instalaci v nastavení vybrat a poté se doinstalovala a aplikovala až po restartu Foxitu. Přeložené je jenom to hlavní a ještě místy dost divně. Dialogy ohledně elektronického podpisu nejsou přeložené žádné.
Podíval jsem se jak by se dal přidat obrázek vlastního razítka do místa podpisu a je to v okně Sign Document, které se otevře po vybrání místa pro podpis. V podokně Signature Previev nad obrázkem jak bude podpis vypadat je tlačítko Create. Když na něj klepneš, otevře se okno Configure Signature Style a tam se dá povypínat zobrazení všech informací o certifikátu, jména vlastníka certifikátu, loga Foxitu a vybrat obrázek pro zobrazení v místě pro podpis. Dá se tam vytvořit i ruční podpis.
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

Hape, a na jakých Woknech to provozuješ? Já na W7/32. Někde jsem četl, že 9.1 je poslední, co na nich chodí.
Jirka

Hape
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hape »

Aha! Já mám W10 Pro 64bit s prodlouženou podporou :D
Odpovědět

Zpět na „Software“