Hláška Adobe po startu Woken
Moderátor: Moderátoři
Hláška Adobe po startu Woken
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- pocitujlasku
Funfuje tam i certifikát CA 4
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Vedle Adobe Acrobat Readeru mám v PC nainstalovaný i Foxit PDF Reader (verzi: 2025.2.0.33046) a kvůli špatné a na většině míst žádné lokalizaci do češtiny jej raději nepoužívám.Celeron píše:...Tak na to kašlu a nainstaloval jsem Foxit 9.1, novější nechtěl pod W7 chodit. Trochu byl problém s vnucením češtiny ale už to chodí. Jen se mi zatím nedaří do toho nacpat certifikát 1.CA a grafiku razítka pro faktury. Někdy příště...
Ale, podíval jsem se na ten elektronický podpis, protože jej občas také v Adobe Readeru použiji a není to v tom Foxitu až tak složité. Já mám el. podpis uložen v úložišti Windows. Ve Foxitu jdi v panelu nástrojů do Protect > Sign & Certify > Digital IDs a otevře se okno se seznamem certifikátů v úložišti. Tam je možné přidat ID (certifikát), nejspíš když jej nemáš v úložišti, ale v souboru. To jsem ale nezkoušel, tak to nemám ověřené. Potom když máš otevřený dokument, který chceš podepsat jdeš do Protect > Sign & Certify > Place Signatur... a podobně jako v Adobe Readeru vybereš místo a velikost místa tažením kurzoru myši, při stisknutém levém myšítku. Poté už se otevře okno Sign Document, kde se ti ukáže, jak bude podpis vypadat a jsou tam ještě další volby které jsem více nezkoumal. Dole v okně je tlačítko Sign, kterým dokument podepíšeš.
Díky za pomoc.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
V mé verzi jsem musel češtinu po instalaci v nastavení vybrat a poté se doinstalovala a aplikovala až po restartu Foxitu. Přeložené je jenom to hlavní a ještě místy dost divně. Dialogy ohledně elektronického podpisu nejsou přeložené žádné.
Podíval jsem se jak by se dal přidat obrázek vlastního razítka do místa podpisu a je to v okně Sign Document, které se otevře po vybrání místa pro podpis. V podokně Signature Previev nad obrázkem jak bude podpis vypadat je tlačítko Create. Když na něj klepneš, otevře se okno Configure Signature Style a tam se dá povypínat zobrazení všech informací o certifikátu, jména vlastníka certifikátu, loga Foxitu a vybrat obrázek pro zobrazení v místě pro podpis. Dá se tam vytvořit i ruční podpis.