Co dnes pořídit za dlouhodobě spolehlivé auto?
Moderátor: Moderátoři
Já mám od 2008 C4 Picasso 1,6HDI. Najeto skoro 200 tisíc, už mě to moc nebaví. Všecko je původní kromě zrcátka u řidiče, zadního stěrače, ramínek stabilizátorů, brzdových destiček a pytle s močovinou, nebo co to je. Elektrika chodí jak u novýho. Baterka tam je teprv druhá. Sice už nežhaví ani jedna svíce, ale je mi to vuřt, chytne na převalení i při - 10℃. Emise po regeneraci skoro nezměřitelný.
Bohužel, nic novějšího od Citróna se mi nevejde do garáže, viz druhý příspěvek vlákna.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale to boli asi aj pre mňa posledné citróny, čo stáli za oko, ale aj kúpu, Xsara II bolo už iné auto, takže zámer pravidelného obmeňovania padol, a po skúsenostiach so značkovým servisom, kde neustále stúpala vizuálna úroveň inventára v prijímacej časti a oblečenia zamestnancov, spolu so žalostne upadajúcou úrovňou servisu, by som sa asi francúza kúpiť trocha bál..
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
hnůjdaj, kia a podobný, to nemyslíte vážně ne? Psal tam vodolná kastla, tomudle se musí komplet přestříkat podvozek a vytříkat dutiny nejpozdějš tejden po sjetí z linky, jinak ty papírový plíšky budou za chvílu zhnilý durch.rnbw píše:Hyundai i30 1,5 DPi. Nema turbo ani GPF.xmurgi píše:- Hyundai i30 3gen 1,4TGDi - prvý modelový rok MY2018 bol ešte bez GPF
Mazda ma atmosfericke 2,5 litre.
D-FENS vonehdá psal, že fiat zvládl vyrábět až nekam do doby rok-dva zpátky motor, kterej je technologicky kovadlina stará asi 30 let. Se po tom koukni, do čeho všeho to dávali netušim.
Jinak nejakej hilux se slušnou motorizací, to sou auta na půl věčnosti.
nejsem zastáncem Fiatu, nikdy jsem ho nevlastnil, ale s několika typy
jsem měl to štěstí jezdit služebně ...
jestlipak víš, že jejich JTD motory byly první masově vyráběné se vstřikováním common rail
od Magneti Marelli (který systém prodal fy. Bosch)
jejich verze 1.9 / 2.0 / 2.4 byly na svoji dobu tak dobré, že je do svých aut montovaly i jiné automobilky?
Fiat - 1.9 / 2.0 / 2.4 JTD:
modely Marea, Bravo, Stilo, Croma, Multipla, Linea, Ducato - silnější verze JTD
Alfa Romeo - 1.9 / 2.0 / 2.4 JTD:
modely 156, 159, GT, Brera, Spider, Giulietta, MiTo
Známá výkonná verze: 2.4 JTDm 20V (210 koní)
Lancia - 1.9 i 2.4 JTD:
modely Lybra, Thesis, Delta, Musa
Opel - 1.9 CDTI = Fiat 1.9 JTD:
modely Astra, Vectra, Zafira, Signum
Saab - 1.9 TiD = Fiat 1.9 JTD:
modely 9-3 a 9-5
Chevrolet - 2.0 JTD - modifikovaná verze
model Cruze (v některých EU verzích)
Suzuki
model SX4 – sdílel platformu a motory s Fiat Sedici
Fiat Sedici je Suzuki SX4 s vymenenym logom a niekolkymi plastami. To bude mohol byt spolahlivy Fiat
o tomto motoru jsem psal jako o příkladu na tvoje paušální konstatování, které vyznělo, že Fiat neumí ...
jinak Fiat, který měl v devadesátkách velmi špatné renomé z důvodu nespolehlivosti italské elektroniky
a rychlé koroze oproti konkurenci, se od roku 2014, kdy se spojil s Chryslerem do koncernu FCA posunul
minimálně o řád v kvalitě a spolehlivosti ...
takže dnes jsou už takové řeči pozůstatek starých předsudků ...
a můžeš se spolehnout že si necintám pentli, v automotive jsem dělal 22 let ...
Fabii, Felicii, Fronteru, Forester, Freelander, F-Type, F-Pace, Formentor, FX35/FX50 ani
Firebird.
Foncvagel nebrat z principu a navíc se to i jako zkratka čte Fauvé.